Atlétika
Krizsán Xénia

Győzött a Honvéd (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.02.03 Frissítve: 2018.02.05 Labdarúgás

Egyelőre még nagy falatnak bizonyult az OTP Bank Liga címvédője.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Budapest Honvéd  1-3 (0-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1000 néző
Vezette: Berkes Balázs (Szalai Dániel, Nyerges Zsolt)

MTK Budapest: Bese (Fadgyas, 46.) – Katona (Szabó Zs., 46.), Baki, Gengeliczki (Balogh B., 46.), Deutsch (Nagy B., 46.)– Vass P. (Takács R., 46.), Borbély (Bayer, 46.), Kanta (Schäfer, 46.), Jakab – Korozmán (Farkas, 46.), Torghelle (Hrepka, 46.)
Vezetőedző: Feczkó Tamás

Budapest Honvéd: Horváth A. – Heffler (Ikenne King, 65.), Lovrics, Košút (Tömösvári, 77.), Kukoc (Bobál, 65.) – Danilo (Gazdag, 65.), Kamber (Pölöskei, 65.), Nagy G. (Lukács D., 65.), Banó-Szabó (Májer, 65.) – Eppel (Kabangu, 65.), Lanzafame (Holender, 46.)
Vezetőedző: Supka Attila

Gól: Hrepka (53.), ill. Banó-Szabó (39., 55.), Kabangu (66.)

Csapatunk szombat délelőtt, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban játszotta negyedik felkészülési mérkőzését, ellenfelünk ezúttal az OTP Bank Liga címvédője, a Budapest Honvéd volt.

A kiegyenlített játékban a vendégek talán többet veszélyeztették a hálót: elsőként Davide Lanzafame, aki egy jobb oldali beadást követően fejelt a keresztlécre, Bese csak szemmel verhette az olasz próbálkozását.

Az első gólra a 39. percig kellett várni: egy kapu előtti kavarodást követően Banó-Szabó Bencéhez került a labda az alapvonal közelében, a fiatal támadó pedig éles szögből bevette Bese hálóját, így egygólos vendégelőnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Feczkó Tamás kilenc helyen változtatott a szünetben: elhagyta a pályát Bese, Katona, Gengeliczki, Deutsch, Vass Patrik, Borbély, Kanta, Korozmán és Torghelle, helyettük Fadgyas, Szabó Zsombor, Balogh Béla, Nagy Barnabás, Takács Ronald, Schäfer, Bayer, Hrepka és Farkas Balázs kapott lehetőséget.

Alig nyolc perc játék után meg is lett az egyenlítés: Farkas Balázs robogott el a jobb szélen, lapos centerezését pedig a remek ütemben érkező Hrepka Ádám pörgette a Honvéd kapujába.

Sajnos azonban nem örülhettünk sokáig: az 55. percben egy jobb oldali beadást követően Banó-Szabó ismét állva hagyta védelmünket, így újra a vendégeknél volt az előny. Supka Attila ezt követően cserélt csak: lejött Heffler, Kukoc, Kamber, Nagy G., Danilo, Banó-Szabó és Eppel, beállt Ikenne King, Bobál, Gazdag, Pölöskei, Lukács D., Májer és Kabangu.

A sorcsere után szinte azonnal betalált a Honvéd: Lukács húzott el a jobb szélen, a középen érkező Kabangu pedig zavartalanul lőhetett Fadgyas hálójába.

Bár a folytatásban is küzdött becsülettel alaposan megfiatalított, második félidei csapatunk, az eredmény már nem változott, így a bajnoki címvédő Budapest Honvéd örülhetett a végén.

Feczkó Tamás:Az első félidei játékunk elfogadható volt, igaz, nagyon sok labdát adtunk el, sok apró hiba csúszott a játékunkba. A párharcokat rendre elveszítettük, ezen mindenféleképpen változtatni kell, és a helyzetkihasználásunkon is javítani szükséges. A második félidőben ismét a fiatalok kaptak lehetőséget, megmutathatták magukat a közönségnek. A 17 éves Nagy Barnabás például ma játszott először az első csapatban, és nagyon jó teljesítményt nyújtott.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!