Atlétika
Krizsán Xénia

Győrben „mesterkedünk”

Publikálva: 2020.11.12 Frissítve: 2020.11.12 Torna

Női tornászaink a győri mesterfokú, valamint a szuper csapatbajnokságon bizonyíthatnak péntektől.

Péntektől vasárnapig a győri Olimpiai Sportparkban rendezik a tornászok mesterfokú bajnokságát, egyúttal a férfi és a női szuper csapatbajnokságot. A viadalra nevezett versenyzők listáján ott szerepel kétszeres olimpikonunk, Böczögő Dorina, aki az október végi országos bajnokságon talajon arany-, gerendán bronzérmet nyert, és Schermann Bianka, Medved Regina, Sági Inez, Klein Eszter, valamint Szmirnov Anna is megmutatja magát – utóbbi ígéretünk felemáskorláton szerzett ifjúsági bajnoki bronzérmet két hete.

A szövetség tájékoztatása szerint az esemény pénteken, a fiú utánpótlástornászok versenyével kezdődik délelőtt 10 órától, a férfi felnőttmezőny 15 órától lép szerekhez, míg a nők számára pénteken csak a szuper csapatbajnokságot rendezik meg, szintén 15 órától. A viadal szabályai szerint klubonként legalább egy felnőttversenyzőnek szerepelnie kell, egyébként a serdülőkig bárki alkothatja az ötfős együttest, ahol szerenként a legjobb három eredménye számít, de ebben minimum egy felnőttkorú tornász mindig benne van. A pénteki viadal selejtez a szombati egyéni összetett mesterfokú bajnokságra, amelyre a legjobb tizenkét sportoló juthat be, valamint kvalifikáció a vasárnapi szerenkénti mesterfokú bajnokságra is. A nők esetében – csakúgy mint a férfiaknál –, a pénteki nap Eb-válogató is egyben.

A szövetség kihangsúlyozza, a verseny mindhárom napja – a hatályos kormányrendeleteknek megfelelően – zárt kapuk mögött zajlik, tehát csak versenyzők, edzők, bírók tartózkodhatnak az Olimpiai Sportpark területén. A küzdőtéren lévő bírók, edzők és a közreműködő személyzet részére a maszk viselése kötelező, a portákon pedig ellenőrzik a résztvevők testhőmérsékletét, és a folyamatos fertőtlenítés is előírás.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!