Kézilabda
Kobela Tamara

Gólzáporos mérkőzés

Publikálva: 2020.05.14 Frissítve: 2020.05.14 eSport

Esportcsapatunk angol együttest győzött le.

Esportolóink az Európa-liga hetedik fordulójában léptek pályára, ahol angol ellenfelükkel csaptak össze. Az odavágón 2–0-ra nyertünk, így bizakodva vártuk a találkozót.

MTK Budapest Esport–WFL Esport 3–2

MTK Budapest Esport: Bíró–Mihály, Fehér, Tóth – Vári, Nyári, Kaszab, Jakab – Rácz – Vajai, Majorosi

A mérkőzés elején görcsösen játszottunk, és amatőr hibákat vétettünk, ennek következtében ellenfelünknek több lehetősége is adódott, de védőink mindig szerelni tudtak. A kisebb nyomás után fellélegezhettünk, és a 19. percben sikerült betalálni. Rácz indította a szélen Jakabot, aki a középen üresen érkező Majorosit játszotta meg. Támadónk higgadtan talált a kapuba. (1–0)

A gólunkat követő tíz percben többször is helyzetbe kerültünk, azonban nem sikerült előnyünket növelni.

A 36. percben viszont Majorosi ismét túljárt az angol hálóőr eszén, és a labda a hálóban kötött ki. (2–0) Ezúttal Vajai adta a gólpasszt. Remek helyzetben voltunk, ráadásul szép focit játszottunk, ráadásul eredményesen is.

Nem örülhettünk sokáig, mert a 42. percben betalált Kaká. Túl sok helyet hagytak neki védőink a tizenhatoson belül. (2–1) Az első játékrészben 7-3 volt a próbálkozások aránya, ami azt mutatja, hogy megérdemelten vezettünk.

A második félidőt Vajai góllal nyitotta. Védői gyűrűjében meg tudta tartani a játékszert, majd a felső sarokba helyezett. (3–1). Az akció védőinktől indult, és másodpercek alatt felért a támadás. Az összecsapás végén Kaká szépíteni tudott, de semmi több. Angol vetélytársunkat mindkét alkalommal le tudtuk győzni, ezzel fontos hat pontot szereztünk.

A mérkőzés ITT tekinthető meg. 

(A korábban beharangozott HPCL Challenge Cup-on adminisztrációs problémák miatt nem tudtuk elindulni.)

Esport szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!