Tenisz
Babos Tímea

Gálfi Dalma a Roland Garrosra vár

Publikálva: 2020.09.19 Frissítve: 2020.09.19 Tenisz

A WTA-világranglistán 234. helyezett teniszezővel, Gálfi Dalmával beszélgettünk többek között arról is, hogy mihamarabb be szeretne jutni a legjobb 150 közé a lajstromban.

Az MTK Budapest junior Grand Slam-győztes teniszezője, Gálfi Dalma a koronavírus-járvány okozta leállást követően a Prague Openen vett részt először, még augusztusban. Egyesben a 64-es tábláig jutott; három szettben kikapott attól az egyiptomi Mayar Sheriftől, akivel szemben a csehországit megelőző antalyai ITF-torna döntőjében is vereséget szenvedett.

– Prágában színvonalas mérkőzést játszottunk egymással. Való igaz, a stílusa nem fekszik nekem, de egyre közelebb kerülök ahhoz, hogy a következő összecsapásunkon már én győzzek. Egyébként finoman fogalmazva sem jött jókor a kényszerpihenő, hiszen tavasszal már remek formában éreztem magam –  nyilatkozta honlapunknak Gálfi Dalma.

Azt tapasztalja, remek állapotban van. Saját bevallása szerint kicsit lassabban mozog a pályán, de erre gyorsan korrigálható problémaként tekint.

– Ez abból is adódik, hogy kevés meccset játszottam az elmúlt időszakban. Most örülnöm kell minden párharcnak, amin szerepelhetek. Elég stresszes vagyok a mostani hónapokban, hiszen továbbra sem lehet tervezni, mely versenyeken vehetek részt. A célom az, hogy annyira gyarapítsam a világranglistapontjaimat, amennyire csak lehet.

Csupán egy tornán biztos a 22 éves sportoló részvétele.

– Az ITF-bajnokságokon nem végeznek tesztet a játékoson, így azokon rizikós elindulni. Jelenleg Párizsban vagyok, várom, hogy játszhatok-e a Roland Garros kvalifikációjában. Ha ez nem sikerül, akkor Csehországba utazom a prerovi viadalra. Persze a franciaországi megméretésnek jobban örülnék. Kérdőjel övezi, hogy utána mi lesz.

Gálfi az utóbbi egy-másfél évben kezdett formába lendülni, jelenleg a 234. helyen van a WTA-ranglistán.

– Szeretnék mihamarabb a legjobb százötvenbe jutni, s onnan fokozatosan haladni felfelé. Ideje elindulnom a Grand Slameken, ez a legfőbb célom, ezeken az erőpróbákon bizonyítanék. Fogalmam sincs, hol vannak a határaim, de úgy vélem, ha hasonló ütemben fejlődöm, mint most, a határ akár a csillagos ég is lehet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!