Atlétika
Szabó Beatrix

Fontos győzelem Románia ellen

Publikálva: 2018.03.26 Frissítve: 2018.03.26 Sándor Károly Akadémia

U17-es válogatottunk kedvező pozícióból várhatja utolsó mérkőzését.

Az Európa-bajnoki elitkör második mérkőzésén Románia fiataljaival csapott össze Magyarország. A kezdőben ezúttal Varju Benedek képviselte csapatunkat, a kispadon Kapronczai Gergely és Kovács Máté foglalt helyet.

A harmadik percben már gólhelyzetbe kerültünk, de Varju fejesét lefülelte a kapus. Gyorsan jött a következő lehetőség, de Tóth-Gábor és Ducan összecsapása után végül a magyar támadó kapott sárga lapot, a hálóőr pedig nem tudta folytatni a mérkőzést.

Az irányítást nem engedtük ki a kezünkből, futószalagon jöttek a lövések, de hol a kapufa, hol az utolsó pillanatban érkező védő mentett.

A hajrában megtört a jég, és Beke büntetőből megszerezte a vezetést, így előnyben vonultunk pihenőre. 

A második játékrészben sem változott a játék képe, szöglet után a kapus kiejtette a labdát, amire Tóth-Gábor Kristóf csapott le, és megduplázta előnyünket.

Kapronczai Gergely csereként pályára lépett, és remek labdát adott a jobbról befelé mozgó Bekének, aki 15 méterről nem talált kaput, így az eredmény nem változott.

Magyarország 4 ponttal – holtversenyben – a második, így az utolsó mérkőzésen döntetlennel is kedvező pozícióba kerülne.

A harmadik találkozót március 28-án, 14:00-kor rendezik az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, így akadémistáink hazai pályán zárják az elitkört.

(forrás: mlsz.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!