Vívás – kard
Szatmári András

Már zajlanak az egyeztetések, folytatódik az együttműködés

Publikálva: 2020.04.11 Frissítve: 2020.04.11 Kosárlabda női

Tavaly nyáron együttműködési megállapodást kötött az élvonalba feljutó TFSE és az onnan épp kieső MTK Budapest női kosárlabdacsapata. Ha nem is telt még el egy teljes év a döntés óta, egy bajnoki évad már igen, hiszen a járványhelyzet miatt ebben a sportágban is idő előtt beszüntették itthon a bajnoki küzdelmeket – a megmerevedett tabellán a hatodik helyet foglalta el a TFSE-MTK Budapest az NB I A-csoportjában. Az első közös idény tapasztalatairól kérdeztük Sterbenz Tamást, a Testnevelési Egyetem általános rektorhelyettesét, a fúzió ötletgazdáját.

– TF-es szemszögből hogyan értékelik az MTK-val közös évet az élvonalban?

– Messze túlszárnyalta várakozásainkat. Sikerült minden mérkőzésen megalkuvást nem ismerő csapattá kovácsolni a lányokat. A tavaly B-csoportos bajnokságot nyert TFSE kiegészült az MTK-ból Süle Krisztával és Bernáth Rékával, az idegenlégiósok nemcsak a pályán váltak vezéregyéniségekké, hanem mentalitásuk is példa lett a fiataloknak. Végül remekül illeszkedtek az Universiade-válogatottból érkező fiatalok, akik ezzel is erősítették a csapat egyetemi identitását. A TF-en különösen büszkék vagyunk, hogy trénereink friss diplomás, mesterszakos szakedzők, akik rögtön bizonyították rátermettségüket.

– Az összebútorozás gyakran rejt magában nehézségeket. Ebben az esetben mennyire ment könnyen a tavaly még két külön klub összepasszintása?

– Önállóan nem tudott volna a TFSE elindulni az élvonalban, az MTK Budapest a legfontosabb hiányzó láncszemek megteremtésben sokat segített. Számít a fizikai közelség is, hiszen a Városmajor néhány percre van csak az egyetemtől, de a jövőben még szakmai területen is mélyíteni fogjuk az együttműködést.

– A vezetőség megpróbálja megtartani a kulcsembereket, beleértve akár a légiósokat is, vagy a következő idényre megint teljesen új csapat épül?

– A két amerikai játékosunkat mindenképp szeretnénk visszahozni, ráadásul ők is velünk tervezik a jövőt. A többiek esetében próbáljuk megtartani a csapat derékhadát, jó érzés látni, hogy a fiatal magyar játékosok szemében is vonzó lett csapatunk.

– Mi lett az identitással? A TFSE vagy az MTK Budapest szurkolói érezték inkább magukénak az együttest?

– Szeretnénk jobban közösségi eseménnyé tenni a mérkőzéseket az egyetemista hallgatók körében, és reméljük, hogy az MTK utánpótlása is magáénak érzi a közös felnőttcsapatot. Idén kialakult a lelkes szurkolói kör a csapat mellett, érdekes, hogy több kosarasszakemberrel együtt, jövőre várjuk az érdeklődő kosárlabdabarátok körét.

– Végezetül: folytatódik a két kék-fehér klub együttműködése a mostani kényszerszünet után is?

– Igen, a háttérben folynak az egyeztetések, közösen mindent megteszünk, hogy az új bajnokságban tovább fejlődjön a csapat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!