Taekwondo
Salim Sharif

Fókuszban az újraalapozás

Publikálva: 2020.04.27 Frissítve: 2020.04.27 Ritmikus gimnasztika

Mentálisan már a 2020/21-es versenyszezonra készülnek.

A világjárvány miatt kialakult helyzet következtében teljesen át kellett ütemezni a ritmikus gimnasztikázók felkészülését, így jelenleg csak az olimpiai kvótára – eséllyel – pályázó Pigniczki Fanni és a válogatott tagjai edzenek az MTK Budapest termében – tájékoztatott Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség technikai bizottságának elnöke, aki egyben szakosztályunk elnöke is. Mint mondta, mentálisan már a 2020/21-es versenyszezonra készülnek, igyekeznek a kialakult helyzet pozitív oldalát nézni, és a rendelkezésre álló időben a felmerülő hibákat javítani.

Pigniczki Fanni esete más, hiszen már majdnem kezdetét vette az olimpiai kvalifikáció második-harmadik állomása, amikor a koronavírus-járvány miatt törölték a versenyeket. Számára jelentősen módosult a felkészülési terv, ugyanis két nap pihenő mellett, két nap otthoni tréning és három nap termi edzés van.

Ez utóbbikat kis létszámban tartják, az öltözőket nem használják, illetve a termet a foglalkozás előtt és után is takarítják.

Deutsch-Lazsányi Erika a következőket mondta a helyzetről:

– Senkinek sem könnyű ez az időszak, így nekünk sem. Mentálisan már a 2020/21-es versenyszezonra készülünk már, amennyire ez lehetséges. Külön kiemelendő Pigniczki Fanni esete, aki eséllyel pályázik az olimpiai kvótára. Fanni mentálisan nagyon erős, jól viseli a kialakult helyzetet, annak ellenére, hogy eddig heti hat alkalommal napi nyolcórányi edzésből, most heti három alkalommal tud maximum három órát edzeni, meg az otthoni tréning, alapozás, futás, szökdelések, amiket el tud végezni.

Forrás: matsz.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!