Atlétika
Nagy Marcell

Figyelemre méltó szereplés a Komjádi uszodában

Publikálva: 2015.02.15 Frissítve: 2015.02.15 Úszás

Újabb sikeres versenyen van túl az MTK úszószakosztálya. A hétvégi Budapest Kupán ketten az első, hárman pedig a második helyen végeztek.

A nap embere mégsem az érmesek közül került ki, ugyanis Murai Márk (2002) a decemberi klubváltása óta 50 méter pillangón 3 másodpercet, 400 gyorson 18 másodpercet, 200 vegyesen 16 másodpercet javított egyéni legjobbjain, bizonyítva ezzel, hogy mindenkiben ott van a lehetőség, csak kellő hozzáállás, edzésmunka és szakmai alázat szükséges ahhoz, hogy a szunnyadó tehetség szikrája valódi lángra lobbanjon.

Minden dicséretet megérdemel Gábor Ronett (2001) is, aki 100 háton egyéni csúcsot úszva léphetett a dobogó legfelső fokára, majd a női gyorsváltóban második helyezést szerzett Károly Reginával (2002), Raduly Jázminnal (2002) és Baksa Vandával (2001) egyetemben.

Ugyancsak maximális elismerést érdemel Seres Edwin (1995) aki előbb Bernek Péter mögött második lett 400 gyorson, majd 200 vegyesen egyéni csúccsal szintén második lett, itt viszont hajszállal megelőzte az újdonsült világbajnok Berneket.

Az MTK férfi váltói is a dobogó legfelső fokára állhattak Seres Edwin, Ponyi Péter (1996), Hímer Krisztofer (2000), Nyilas Kornél (2000) összeállításban.

Külön öröm, hogy a férfi összetettben Seres Edwin a második, míg a hét hónap után visszatérő, de már így is hatalmas egyéni csúcsokat úszó Hímer Krisztofer a negyedik helyezést szerezte meg úgy, hogy az előtte végzők átlagosan hat évvel idősebbek.

Lőrinczi György, vezetőedző (MTK): – Még mindig csak év eleje van, de a vártnál jóval több egyéni csúcs született. Külön öröm, hogy felnőttjeink is kezdenek alkalmazkodni az új környezethez, edzésmódszereinkhez. Uszodai kálváriánk talán lassan megoldódik, innentől kezdve tényleg nincs megállás. Hajrá MTK! A határ a csillagos ég.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!