Taekwondo
Patakfalvy Luca

Fény az alagút végén

Publikálva: 2014.11.23 Frissítve: 2014.11.23 Kosárlabda női

Meglepően jól kezdett a bajnoki címvédő PINKK- Pécs 424 otthonában az MTK Budapest. A második félidőben azonban megmutatkozott a két csapat közötti különbség.

A hétközi Európa Kupa mérkőzésen Franciaországban vereséget szenvedő PINKK a magyar bajnokságban zsinórban négy találkozót veszítő MTK-t fogadta.

A papírformával ellentétben a vendégek kapták el jól a fonalat az első félidőben. Az MTK Budapest Barnai Judit és Turóczi Nikolett kosaraival nem engedte el a hazaiakat, akiknél Roberto Hernandez már az első negyedben tíz játékosát küldte harcba (12-14). Leginkább Faulkner igyekezett a PINKK-ben, de Semsei triplája után a fővárosiak vezettek a játékrész végén (19-22)

A második negyedben ismét a fővárosiak szórták a kosarakat. Mindent elárul a címvédő játékáról, hogy a negyed 7. percéig mindössze 3 pontot tudtak szerezni. A negyedben szinte csak Putnina tudott betalálni hazai részről, míg a túloldalon Sztevan Csupicsnak Turóczi negyedik faultja okozhatott fejtörést, ám csapata így is 33-28-ra vezetett a nagyszünetben.

A harmadik negyedben még lelkes és ereje teljében volt az MTK Budapest, ám 37-37 után láthatóan elfáradtak. Nem véletlenül kért azonnal időt Sztevan Csupics, ám Sarok Nikolett ziccerével már a baranyaiaknál volt az előny. Feljavult a hazai támadójáték, Őri Györgyi pedig 12 elrontott triplakísérlet után bedobta csapata első távoliját (48-42).

Az utolsó negyedben a PINKK Faulkner ziccerével már tíz ponttal vezetett. Szigorított védekezésén a bajnok a második félidőben, ezt pedig hűen tükrözte, hogy az MTK Budapest alig tudott mezőnyből betalálni, a büntetőket pedig gyenge százalékkal dobták. A negyed 15-8-as hazai vezetéssel zárult.

A találkozó pedig:

PINKK-Pécs 424 – MTK Budapest 63-50 (19-22, 9-11, 20-9, 15-8)

Petőné Nagy Dorottya szakosztályelnök (MTK Budapest): – Harminc percig partiban voltunk a Péccsel, az utolsó negyed döntötte el a mérkőzést. A mutatott játékunk messze jobb volt a korábbi fordulókhoz képest. Látszik a fény az alagút végén.

PINKK-Pécsi 424: Ruják 4, Sánta 2, Sarok 4, Őri 8/6, Putnina 15. Csere: Faulkner 11, Nagy D. 4, Key, Stewart 6, Katona, Adamecz 2, Domokos.
 
MTK-Budapest: Medgyessy 4, Semsei 8/3, Orsó 7/3, Turóczi 11/3, Barnai 6. Csere: Zsilinszky 7, Baksa 4/3, Szabó V. 2, Böröndy 1, Orbán, Suppán.

Fotó: pinkk.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!