Atlétika
Krizsán Xénia

Feltartott kézzel

Publikálva: 2015.03.02 Frissítve: 2015.03.02 Kézilabda

Nincs olyan, a Magyar Kupa négyes döntőjében, hogy „jó sorsolás”. Az MTK Budapest, a március 3-i „golyóhúzáson”, vagy a Győri AUDI ETO KC-t, vagy az FTC-Rail Cargo Hungariát kapja, a március végi, győri Final Four első napján. Szükség lesz a feltartott kezekre a hatos vonalánál.

Március 28-29-én, az AUDI Arénában rendezik a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. A Győr, a Ferencváros és az MTK mellett az Érd tagja még a finálénak.

Nagy kérdés, hogy Horváth Attila együtteséből mennyit vesz ki a szombati mérkőzés, mert annak fényében készülhetnek az Érd ellen.

Ha a puszta matematikát nézzük, akkor a kék-fehérek a biztos negyedik helyért utaznak Győrbe, de a Kecskemét elleni elődöntő után az MTK Budapest vezetőedzője így nyilatkozott:

– A végső négyben már csak a tisztes helytállás lehet a célunk, de szívesen okoznánk meglepetést is.

Nos, már a pontszerzés is meglepetés lenne, de létezik másik logika is. Ha a Ferencváros ellen kezd a csapat, akkor benne lehet a pakliban a 8-10 gólos Fradi győzelem, hiszen a zöld-fehéreknek sem érdekük, hogy széthajtsák magukat 24 órával a vasárnapi, Győr elleni meccs előtt. Ebben az esetben maradhat energia a lányokban arra, hogy meglepjék az Érdet.

Nem könnyíti a szakvezetés helyzetét, hogy a bajnokságban húsz gólig jutó szélső, Balog Beáta kidőlt a sorból. Kecskeméten megsérült, és ebben a szezonban már nem léphet pályára.

Tény, hogy már az is bravúr, hogy bejutott az MTK Budapest a legjobb négy közé.

Mindez persze csak okoskodás, feltételezések sora. Várjuk meg a sorsolást, aztán a hónap végét, és akkor biztosat tudunk!

Addig még van két bajnoki meccs is. Március 7-én, szombaton – hazai pályán – a Dunaújváros, 11-én, szerdán – idegenben – az Érd ellen…

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!