Vívás – kard
Szatmári András

Felnőtt az ígéret (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.05.30 Frissítve: 2020.05.29 Kézilabda

Megkönnyezte a bajnokság eltörlését klubunk irányítója, Pál Tamara.

A sikeres győri utánpótlás-nevelés egyik eredményeként évekig a női kézilabda egyik legnagyobb ígéretének tartották Pál Tamarát, aki viszont az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes együttesben csak epizódszerephez jutott. A múlt nyáron azonban a szintén NB I-es MTK Budapest csapatába került kölcsönbe, amellyel végre a legjobbak között is megmutathatta magát.

Boldog voltam, hogy végre ténylegesen az NB I-ben tudtam szerepet vállalni, és nem csak a hajrában, tízgólos vezetésnél, mint Győrben, hanem amikor tényleg tétje volt – válaszolta a junior Európa-bajnok Pál Tamara. – Azt sem gondoltam, hogy itt az MTK-ban rögtön az elején ennyi lehetőséget kapok, de végül jól alakult. És még az sem rontotta el, hogy közbejött a kicsit elhúzódó könyöksérülésem, mert amikor játszottam, jól ment.

Nem lehet elmenni szó nélkül a kék-fehérek előző, utólag törölt szezonja mellett sem: a félbeszakadt évadban a hetedikek voltak, pontot raboltak az FTC ellen, legyőzték a DVSC-t és az Érdet, valamint álltak még a Magyar-kupában is.

Őszintén bevallom, hogy amikor bejelentették, hogy lefújják a bajnokságot, és az egész szezon semmissé válik, otthon sírtam. Hiszen történelmet írtunk, illetve írhattunk volna a csapattal. Nagyon szerettem volna például úgy a kupa négyes döntőjébe jutni a Papp László Sportarénába, hogy nem a padon ülök, hanem én is alakítója vagyok az eseményeknek. Sajnálom, hogy így alakult.

A most következő idényben azonban új lehetőségek nyílnak Pál Tamara előtt, és talán még nagyobb szerephez juthat, mint korábban, hiszen az eddig elsőszámú irányító, a házi gólkirály Tóth Eszter eligazolt a posztjáról. A juniorkorú játékos pedig egy évvel mindenképpen rutinosabb lett a kezdethez képest.

Az első hónapban kicsit még félénk voltam, hiszen mégis az NB I-be kerültem, ahol mindennek nagyobb súlya van, mint az ifjúsági bajnokságban. Belülről azt éreztem, hogy idővel ez eltűnt, és sikerült felnőnöm, talán ez a legfontosabb. De mindenben fejlődnöm kell, főleg védekezésben, illetve a lövőrepertoáromat szeretném színesíteni. Talán több szerepet kapok majd irányítóként, de igazából mindegy is, hol játszom, a legfontosabb, hogy minél több tapasztalatot szerezzek.

Forrás: utanpotlassport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!