Kézilabda
Szőke Szonja

Fantasztikus eredmények Győrben

Publikálva: 2015.12.20 Frissítve: 2015.12.20 Úszás

30 fős csapatunk az éremtáblázat 2. helyén végzett a 103 főt felsorakoztató Kőbánya SC mögött, a győri nemzetközi versenyen.

Ötödik alkalommal rendezték meg a Győr Scitec Open, olimpiai kvalifikációs úszóversenyt, a Rába-parti városban, 10 ország, 83 klubjának, 807 versenyzőjének a részvételével.

Az MTK Budapest remek eredményeket ért el, a részletekről, Majoros Róbert, szakosztály-igazgató számolt be:

– A négy nap alatt olyan fantasztikus sikerek születtek, olyanok, mint Hímer Krisztofer országos csúcsdöntései 50 méter gyorson, illetve 200 méter vegyesen, és Bokros Blanka Melinda csodálatos, megborzongató országos csúcsa 200 pillangón (a régit Szilágyi Liliána tartotta 2011 óta – s szerk.). Aki a helyszínen látta ezeket az úszásokat, egyhamar nem felejti el, a közönség állva tapsolt, tombolt versenyzőink célba érkezésekor.

Szinte mindenki, mindenből egyéni csúcsot úszott, ami remekül tükrözte az évközbeni, emberfeletti munkát, amit sportolóink és edzőink – Lőrinczi György, Tóth Ramon – elvégeztek.

Gábor Ronett, sorozatos egyéni csúcsai 50-100-200 méter háton, azt eredményezték, hogy mára már megkerülhetetlen tényezővé vált a jövő évi ifjúsági Eb-keret összeállításakor, csakúgy, mint Kurdi Zsófia, aki 200 méter vegyesen, 50-100-200 gyorson, illetve 50 méter pillangón, ugyanezt  vitte véghez.

A 2006-os és a fiatalabb korosztályban, a fiúknál Gábor Dávid halmozta a sikereket, a lányoknál pedig Király Anna, óriási hajráival megmutatta, hogy mire lehet számítani tőle a későbbiekben.

A 2004-2005-ösöknél Baksa János tarolt. 50-100-200-1500 méter gyorson nyert, továbbá pillangó, hát és vegyesúszó számokban is dobogóra állt. 400 gyorson sajnos kiugrott, így kizárták, itt Juhász-Dóra Richárd lett az első. Ricsi, több egyéni számban tovább javítva idején, erősítette a korosztályos ranglistán elfoglalt vezető helyét, míg Szalai Zalán éremszerzésekkel, vagy éppen Csongrádi Gergő, Gábor Patrik és a szülinapos Kovács Robika óriási egyéni csúcsokat úszva bizonyították újfent, hogy sem Jankó, a 2004-esek között, sem pedig Ricsi nem egyedüli 2005-ös tehetség a szakosztályunkban, hanem ők is komoly ellenfelekké váltak. Schidlik Ádámon meglátszott a többhetes uszodaszünet, de még így is döntőket úszott.

A lányoknál Gyurinovics Lili parádézott, hiszen „kicsiként", szinte minden számban beúszta magát a nagyok közé, a döntőbe. 400 vegyesen és 100 gyorson pedig egészen fantasztikus időkkel, a korosztályos ranglista élére úszta magát. Ez azért nagy szó, mert szeptemberben került hozzánk az UTÉ-ból, akkor 30. helyen állt, a négy hónap kőkemény munka meghozta gyümölcsét. Ebben méltó társa Raduly Szonja, akivel egymást segítve, űzve-hajtva, még nagyon sokra vihetik. 

Károly Bianka szintén nyert 50 méter háton, 100-on és 200-on ugyan meglátszott az uszodahiány, de az egyéni csúcsok nem maradtak el, csakúgy, mint a gyorsúszó számokban sem. Gábor Evelin megmutatta, hogy odafigyeléssel és vasakarattal folyamatos javulásra képes.

A 2002-2003-as korosztályban Murai Márk, Károly Regina, Raduly Jázmin, Göncző Vivien és Majoros Máté képviselte az MTK-t, több érmes helyezéssel, egyéni csúcsokkal. Esetükben már megvalósult a „csúcsterhelés", hiszen a négy nap alatt akár 12-14 számban is elindultak, 3000 métert is elérte a versenytempójú úszásuk. A maratoni verseny első napja, éjjel fél 11-ig tartott, de a többi napon is reggel fél nyolctól este 9-ig versenyeztek sportolóink.

A 2000-2001-eseknél Teravágimov Vincze, végigúszva a menüt, több egyéni csúccsal bizonyította, hogy az ország egyik legjobb gimnáziumában készülve, a sport és a tanulás – akaraterővel, céltudatossággal – kiválóan összeegyeztethető.

A legidősebbeknél Kis Gergő, 1500 gyorson, Kozma Dominik 200 gyorson, Seres Edvin 200 mellen és 400 gyorson döntőzött és nyert érmeket egészen biztató időkkel, míg a hölgyeknél Szilágyi Nikolett és Kis Petra a gyorsúszószámokban villantották meg tehetségüket éremszerzéssel és egyéni csúcsdöntésekkel.

Összességében: 21 arany, 19 ezüst és 11 bronzérmet szereztünk. Megmutattuk, hogy szinte lehetetlen helyzetből is fel tudunk állni, talpon tudunk maradni – zárta beszámolóját szakosztály-igazgatónk.

Gratulálunk minden versenyzőnknek és edzőiknek!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!