Atlétika
Krizsán Xénia

Ezüstérmes a férfi kardcsapat a Magyar Kupa negyedik fordulójában

Publikálva: 2021.01.31 Frissítve: 2021.01.31 Vívás – kard

A döntőben az UTE ezúttal kifogott rajtunk.

Vasárnap rendezték a férfi kard Magyar Kupa negyedik fordulójának csapatversenyét. Szombaton, egyéniben több kardozónk is remekül szerepelt, tehát bízhattunk abban, hogy legalább a dobogóra felférünk.

A Péch Miklós, Szatmári András, Kovács István, Puy Sebestyén összeállítású gárda az első mérkőzést simán, 45-22-re hozta a TFSE ellen, ezzel rögtön az elődöntőben találta magát. A négy között a BHSE együttese volt az ellenfél, ám különösebb gondot ők sem jelentettek számunkra: újra 45-22-es győzelmet arattunk.

A döntőben a Vasast búcsúztató, György Lehelt, Iliász Nikolászt és Kaiser Balázst felvonultató UTE ellen kellett megküzdenünk a végső győzelemért.

Remekül kezdődött a találkozó, hiszen az első asszót Szatmári András 5-0-ra hozta. Ugyan sokáig vezettünk, a lila-fehérek visszakapaszkodtak a meccsbe, és a hajrában jobban jött ki nekik a lépés, így végül ezüstéremmel zártuk a napot.

Eredmények. Férfi kardcsapat Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 9 induló. Végeredmény: 1. UTE (György Lehel, Iliász Nikolász, Kaiser Balázs, Urbán Tamás, edzők: Gergácz László, Gulácsi Ferenc, Kovács Laura, Fehér Gábor), 2. MTK Budapest, 3. Vasas, 4. Honvéd, 5. TFSE, 6. UTE 2, 7. GEAC, 8. Interfening Debrecen. A döntőben: UTE-MTK Budapest 45-40.

Ezüstérmes a férfi kardcsapat a Magyar Kupa negyedik fordulójában

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!