Tenisz
Piros Zsombor

Ezüstérem a felkészülési tornán

Publikálva: 2020.08.18 Frissítve: 2020.08.18 eSport

A döntőben vereséget szenvedtünk az újonnan alakult PFLA ellen.

Esport csapatunk augusztus 16-án, vasárnap megmérkőzött a HPCL mezőnyével. A torna nívóját mutatja, hogy a bajnokság tavalyi élmezőnyének legtöbb tagja részt vett a kupán. 

Az eseményen belső védő poszton csapatunk egy exjátékosát, Karpiercz Ferencet üdvözölhettünk, aki remek teljesítményt nyújtott a hátvédsor tengelyében Fehér mellett.

A csoportkörben rögtön két vetélytársunk ellen pályára kellett lépnünk. Az újonnan alakult ZTE Esport ellen még vereséget (1–2) szenvedtünk, a Veszprém Futsal Esport ellen azonban már mi tudtunk hasonló különbséggel (2–1) nyerni. A GoalHUB HUNGARY, illetve a Future Gaming ellen kapott gól nélkül győztünk (egyaránt 1–0), a Csömör FC-nél is jobbnak bizonyultunk, hátrányból fordítva 3–1-re. Mivel a ZTE Esport két ellenfelével is döntetlent játszott, csoportelsőként jutottunk tovább. A 12 együttesből mindössze 4 juthatott tovább a két kvartettből, így az elődöntőktől folytatódott a torna.

Csapatunk itt a TrollFoci-Hálószaggató Esporttal került össze, amely a Puskás Esport mögött (a bajnoki ezüstérmes Nice Gaminget vette át a felcsúti együttes) a második helyen végzett. A mérkőzésen Humeszky hamar betalált azt követően, hogy a szélen Varga kapott remek labdát. A szélső társának centerezte a labdát, a válogatott támadó pedig nem hibázott (0–1). A kapott gól után egyre jobban kezdtük átvenni az irányítást. Labdavesztés után egyre gyorsabban visszakerült hozzánk a labda, ellenfelünk támadásait nagyszerűen folytottuk el még a gyökereinél. Ez a fölény gól formájában mindössze a 74. percben mutatkozott meg, amikor Hajdú talált be nagyszerűen felépített támadás végén (1–1). A gólpasszt Nyári adta, de az indítását megelőzően Hrisztov, Rácz, Balogh, illetve Kiss is labdába ért. 

A 90. percben Hajdú átadásából Majorosi Dombi kapujának bal oldalába helyezett (2–1). Támadónk remekül játszotta magát tisztára, és kihasználta, hogy a vendégvédők pocsékul helyezkedtek; a védője mögött tartózkodott, de nem volt lesállás.

A döntőben a Puskás Esporttal csaptunk össze, amely az egész tornán csúcsformában játszott. Az ellenfél balszerencsénkre az utolsó mérkőzésen sem vesztett lendületéből, és 4–1-re nyert. Hajdú Viktor az első félidő végén még szépíteni tudott (ezzel lett 2–1), ám a második játékrészben már nem sikerült betalálnunk. 

Ennek ellenére elégedettek lehetünk csapatunk teljesítményével, hiszen hosszabb idő után most jutott be először a döntőbe, ráadásul egyik riválisát búcsúztatva.

A mérkőzeket ITT lehet megtekinteni. 

Esport szakosztályunk támogatója:

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!