Atlétika
Krizsán Xénia

Ez most nem lett meg

Publikálva: 2020.07.03 Frissítve: 2020.07.03 Tenisz

Az előző esztendő bajnoki címe, illetve az előző kilenc év során begyújtött hét elsőség után idén be kellett érnie a második hellyel az MTK Budapestnek a honi férfiteniszezők csapatbajnokságának legmagasabb osztályában, a Szuperligában.

Sajnos most sem kellett lejátszani a párosokat.

Vagyis a döntő is eldőlt már az egyéni mérkőzések után – és ezúttal nem a mi javunkra. Hamar 2-0-s előnyre tett szert a budapesti Nemzeti Edzésközpontban ellenfelünk, a Somogyi Electronic-GYAC, az első számú játékosok megméretésén Valkusz Máté 6:4, 6:4-re nyert Piros Zsombor ellen és Fajta Péter 6:1, 7:5-re verte Füle Mátyást, vagyis nem mondhatni, hogy jól elkaptuk volna a fonalat. Kisvártatva pedig már a végső győzelem kapujába kerültek a győriek, miután Marozsán Fábián Nagy Péter feletti 6:4, 7:6-os diadalával 3-0-ra vezettek, mert ebben a lebonyolítási rendszerben a negyedik strigula már a párharc megnyerését eredményezi.

Ez most nem lett meg

Innentől tehát mindegyik mérkőzést meg kellett volna nyerniük az MTK Budapest teniszezőinek, és az első lépést sikerült is megtenni a jó irányba, mivel Cseresznyés Máté szetthátrányból fordítva 3:6, 6:2, 10-7-re legyőzte Trapli Szabolcsot a leghátrébb rangsorolt játékosok csatájában, ám nem sokáig élt a remény. A párosokat csak abban az esetben kellett volna lejátszani, ha a mi Szintai Dávidunk meg tudja verni Makk Pétert, és mivel nem tudta - 6:4, 6:3 lett az eredmény oda -, a GYAC még úgy is megszerezte a trófeát, hogy be sem vetette kisebb sérüléssel bajlódó legjobbját, a világranglistán 76. Balázs Attilát.

Igaz, ezen a napon nálunk sem került pályára az első számú játékosnak számító Fucsovics Márton, illetve a másik csodafegyver, a szlovákiai Gombos Norbert sem, de így sem nevezhetjük érdemtelennek riválisunk sikerét, pláne így, hogy 4-1-re nyert. Így bizony csak a gratuláció maradt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!