Atlétika
Szabó Beatrix

Evezés: „szeretnénk, hogy Párizsban legyen MTK-s olimpiai induló” – Székely Balázs

Publikálva: 2021.12.27 Frissítve: 2021.12.28 Evezés

Evezősszakosztályunk vezetőjével, Székely Balázzsal értékeltük a 2021-es évet.

Nagyon érdekes, vegyes éven vagyunk túl. A tavalyi esztendőben felülmúltuk a várakozásokat, negyedikek lettünk az egyesületi pontversenyben, idén pedig bíztunk benne, hogy Krémer Eszter és Polivka Dóra harcba szállhat az olimpiai kvótaszerzésért – mondta a szakember. – A felnőttválogatott edzőtáborában Dóra megsérült, és sajnos nyáron vissza is kellett vonulnia. Eszter sikerrel járt a törökországi válogatón, de a hazai bajnokságon egy hajszállal lemaradt a győzelemről, így nem indulhatott a pótkvalifikáción. Helyette kétpárban bronzérmet szerzett a világkupán, míg később négypárban remek versenyzéssel jutott döntőbe, ahol a holland kettes csapatot megelőzve a hatodik helyen zárt a magyar kvartett.

Balázs azt is elmondta, a sérüléseink miatt nem végeztünk olyan előkelő helyen a pontversenyben, mint tavaly, de ezzel együtt sem volt sikertelen az év.

Sajnos Polivka Dóra mellett rengeteg sérültünk volt az országos bajnokságon. A 2020-as ifjúsági bajnok négypárevezősünkből Pirik Dániel és Takács Kristóf abbahagyta, Szász Benjámin és Bujtás Bence pedig sérülés miatt nem indulhatott, ami óriási érvágás. Ehhez képest sem értünk el rossz eredményeket, hetedikek lettünk a pontversenyben, ráadásul biztató, hogy rengeteg tehetséges utánpótlás-versenyzőnk van. A lányoknál győztünk tanuló négypárban, a fiúknál harmadikok lettünk – mindkettő rendkívül erős mezőny, tehát van mire építeni.

Zárásként szakosztályvezetőnk azt is elárulta, mire számít a következő években.

Több klasszis hozzánk igazolt a hazai mezőnyből, tehát óriási reményeink vannak a folytatással kapcsolatban. Örömteli, hogy láthattunk magyar evezőst az olimpián, de szeretnénk, hogy Párizsban az MTK Budapestet is képviselje valaki a 2024-es ötkarikás játékokon. Jelenleg négy sportolónk van benne az olimpiai keretben, mind a négyen megnyerték ősszel a válogatót. Januárban melegvízi táborba mennek, és reméljük, oszlopos tagjai lesznek a válogatottnak, valamint sok pontot gyűjtenek majd a magyar bajnokságon. Szeretnénk megismételni a 2020-as helyezésünket és legalább az első ötbe bekerülni a pontversenyben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!