Karate
Sterck Laura

Evezés: elkezdődött az országos bajnokság

Publikálva: 2022.08.19 Frissítve: 2022.08.20 Evezés

Már a nyitónapon több éremmel lettünk gazdagabbak.

Az augusztus 19-21. között zajlik 2022. évi ifjúsági, U23-as, felnőtt és amatőr országos bajnokság, amelynek Szeged ad otthont. Klubunkból számos sportolóért szoríthatunk a következő napokban.

Női négyesben két hajónk állt rajthoz 2000 méteren, ahol a Szente Dóra Rebeka, Bagdács Szonja, Balázs Szonja, Lipták Kíra alkotta együttes 07:35,06-os időeredménnyel a második helyen jutott döntőbe, majd ott a negyedik helyen végzett, míg az Elekes Anna, Vágó Emma, Temesi Krisztina és Lukácsovics Enikő négyes a negyedikként hajózott be 07:42,13-as idővel az előfutamban, ami nem volt elég számukra a továbbjutáshoz.

A férfiaknál szintén két csapatunk volt az indulók között. Az egyikük a második előfutamban: Szikora Ferenc, Oláh Barnabás, Majsai Kristóf János, Szikora Gergő volt, akik 06:59,44-es idővel ötödikek lettek a futamban, másik csapatunk pedig a harmadik előfutamban ‒ Kovács Roland, Dedeyan Narék, Gottfried Sámuel Kristóf, Geszti Attila ‒ szállt hajóba, és első helyen végeztek 06:24,96-os idővel. A két gárda közül csak Kovács Rolandéknak sikerült a döntőbe jutás, ahol 06:33,54-es eredménnyel a dobogóról lecsúszva, a negyedik helyen zártak.

A fiú U23-as kategóriában Szász Gergelyért szoríthattunk, aki a 2000 méteres távot a döntőben 07:35,11-es idővel teljesítette, Gergő ezzel az eredménnyel bronzéremnek örülhetett.

A férfiaknál egyesben Bácskai Máté, Szabó Márton és Galambos Péter harcolhatta ki a továbbjutást, míg a nőknél Krémer Eszternek drukkolhattunk. A férfiaknál mind a három versenyzőnk fináléba jutott, és két érmet el is hoztak a srácok, Galambos Péter második lett, míg Szabó Márton a dobogó alsó fokára állhatott fel, Bácskai Máté pedig ötödik lett, Krémer Eszter nyakába ezüstérmet akasztottak.

Férfi párosban három hajóban is érdekeltek voltunk, a Szász Benjamin és Szász Gergely, Dedeyan Narék és Geszti Attila, valamint Pirik Dániel és Vinkó Gáspár duók álltak rajthoz. A három páros közül egyedül a Szász Benjamin és Szász Gergely hajónak sikerült a döntőbe jutás, ahol az ötödik helyet szerezték meg.

A női 8+-os hajónkat Lukácsovics Enikő, Kovács Miriam, Bálint Zsófia, Karajz Blanka, Balázs Szonja, Bagdács Szonja, Szente Dóra Rebeka, Lipták Kíra és Temesi Krisztina alkotta, akiknek bronzérem lett a jutalmuk a 07:18,62-es elért idővel.

A férfi 2+-os csapatban Szekér László, Vinkó Gáspár és Faragó Áron kapott helyet, ám sajnos a finálés szereplést nem tudták kiharcolni.

Női könnyűsúlyú négyesben Győri Betti Kíra, Lukácsovics Flóra, Temesi Krisztina Anna, Kovács Miriam szállt harcba, akik az ötödik helyen hajóztak be a végső megméretésen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!