Atlétika
Nagy Marcell

Év végén tartják a torna Európa-bajnokságokat

Publikálva: 2020.06.13 Frissítve: 2020.06.12 Torna

Az Európai Torna Szövetség közleménye szerint a 2020-as év végén rendezik meg a tavasszal a koronavírus miatt elhalasztott Európa-bajnokságokat, a férfiak és a nők torna Eb-jét, illetve a ritmikus gimnasztikázók kontinensviadalát.

A férfi tornászok megméretésének Baku ad otthont december 9-13. között. Ezt követi a hölgyek versenye, amely tavaszra még Párizsba volt kiírva, de így szintén az azeri fővárosban lesz, méghozzá december 17-20-án. A ritmikus gimnasztika kontinensviadal helyszíne változatlan marad (Kijev), a dátum azonban november 26-29-re tolódott.

Az Európai Torna Szövetség közleménye szerint a versenyek lebonyolítása nem változik, beleértve az olimpiai kvalifikációs helyeket is. A szövetség a következő hónapokban is figyelemmel kíséri a helyzetet, és ha valamelyik későbbi időpontot mégsem tekinti elég biztonságosnak, akkor ennek megfelelően reagál majd. A legfontosabb továbbra is a tornászok, az edzők és a nézők egészsége.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára a következőket mondta:

– Örülünk, hogy nyilvánosságra hozták a kontinensviadalok új dátumait. Nagyjából erre az időintervallumra számítottunk, bár jobb lett volna, ha picivel korábban van decemberben. Ugyanakkor érthető, mert várhatóan erre az időpontra már minden ország tornászai – így persze a mieink is – fel tudnak készülni. Ráadásul mindez nagy jelentőségű, hiszen az Európa-bajnokság továbbra is olimpiai kvalifikációs viadal maradt.

Forrás: matsz.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!