Taekwondo
Patakfalvy Luca

Esélyt sem adtunk a Pécsnek (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.11.28 Frissítve: 2019.11.28 Kosárlabda női

Minden negyedet megnyerve arattunk sikert.

Női amatőr NB I piros csoport, 8. forduló
MTK Budapest–NKA Pécs-PEAC 69-44 (19-10, 15-10, 19-10, 16-14)
statisztikai lap

A női kosárlabda amatőr NB I piros csoportjának 8. fordulójában a Pécs-PEAC gárdáját láttuk vendégül. A kezdés után nagyrészt a mieink akarata érvényesült, és öt perc után hét ponttal is vezettünk, majd Pál tripláját követően már tíz volt közte javunkra. A negyed végére picit feljavult a Pécs, de így is megnyugtató fórral zártuk az első periódust. (19-10)

A második etap elején akadoztak a támadó gépezetek, minden pontért foggal-körömmel kellett küzdeni az együtteseknek. A félidő hajrája nekünk sikerült jobban: Koch Dóra triplájával, majd Budai középtávolijával már 17 pont volt az előnyünk, mely végül 14 pontra olvadt a játékrész végére. (34-20)

A nagyszünet után sem tudott közelebb férkőzni a Pécs, sőt Pál újabb hármasa és Gróf közelije már húsz pontra duzzasztotta előnyünket. A védekezésünk nem lankadt, az utolsó negyed előtt mindössze 23 százalékkal dobott a Pécs. (53-30)

A hajrában mindenkinek lehetőséget adott Nagy Dóra, az utolsó negyedet így is megnyertük, magabiztos győzelmet aratva.

Konta Gyula: – Nagyon örülök a sikernek. Tudtuk, küzdelmes mérkőzés lesz, és hogy a Pécs nem adja olcsón a bőrét. A 25 pontos különbség soknak tűnhet, ha valaki csak az eredményt látja, de ez attól még rendkívül harcos összecsapás volt, viszont álltuk a sarat. Pozitív, hogy mindenkinek tudtunk lehetőséget adni.

Együttesünk öt győzelemmel és három vereséggel a tabella hatodik helyén áll. A csoortot a még veretlen Ajka és BKG Prima Akadémia vezeti

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!