Atlétika
Nemes Rita

Erről van szó! (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2017.10.05 Frissítve: 2017.10.07 Kézilabda

Karnik Szabina vezetésével harcolta ki a továbbjutást az MTK Budapest, a női kézilabda Magyar Kupában.

MTK Budapest – Budaörs Handball 32-28 (15-14)
Elektromos Csarnok, 250 néző
Vezette: B. Pech, Vágvölgyi

MTK Budapest: Terenyi, Hlogyik 1 – Barna, Dakos 3, Gorilszka 1, Karnik 12 (5), Kovács G., Kuti 1, Mód, Sallai 2, Slakta 1, Szádvári,Termány 7, Tóth E. 4, Valovics
Vezette: Golovin Vlagyimir

Budaörs Handball: Sipeki, Wéninger – Szöllősi-Zácsik 9, Ertl 5 (1), Zsigmond 4, Berta 3, Pásztor 3, Hornyák 1, Juhos 1, Szabadfi 1, Gerháth 1, Brettner, Rácz, Kaczur
Vezetőedző: Mihály Attila

Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 1/1
A mérkőzés alakulása: 7. perc: 5-2, 13. p.: 8-3, 25. p.: 14-9, 30. p.: 15-14, 38. p.: 19-18, 51. p.: 29-24

A női kézilabda Magyar Kupa második fordulójában a Budaörs Handball együttesét láttuk vendégül az Elektromos Csarnokban.

A találkozót az MTK Budapest kezdte jobban: a kapuban Terenyi Bianka szemkápráztató bravúrokkal, míg a Karnik-Termány-Tóth trió védhetetlen átlövésekkel keserítette meg a vendégek életét. Az így szerzett magabiztos előny talán kicsit el is altatta a hazaiakat, amit a Budaörs – az időközben beálló Szöllősi-Zácsik Szandra vezetésével – meg is büntetett: bár korábban már hat gól is volt a kék-fehérek előnye, a szünetben már csak egy találat választotta el egymástól a feleket.

A második játékrész eleinte kiegyenlített játékot hozott, nagyjából ott folytatták a csapatok, ahol a szünet előtt abbahagyták. Aztán a félidő derekához közeledve ismét sebességet tudott váltani az MTK Budapest, amely másodszor is lerázta ellenfelét, ám a korábbiakkal ellentétben ezúttal meg is tudta őrizni előnyét. Bár a vendégek mentek előre becsülettel, a lényegi dolgok a hajrára már eldőltek, így Golovin Vlagyimir együttese örülhetett a továbbjutásnak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!