Kézilabda
Fekete Bozsana

Éremeső a korosztályos tenisz ob-n

Publikálva: 2019.01.31 Frissítve: 2019.01.31 Tenisz

Négy arany-, három ezüst- és hat bronzérmet szereztek klubunk tehetségei.

Az U14-es fiúk mezőnyében remekeltek az MTK-s játékosok! Mészáros Patrik nagyszerű mérkőzésekkel jutott el a döntőig, remek csatát vívott például Markovits Milán és Kuthy Kolos ellen is. A sima elődöntőt követően a fináléban is nagyszerű mérkőzést játszott Hornung Gáborral. Patrik számos nehéz helyzetet oldott meg, ennek eredményeként pedig 7:5, 6:4-re nyert, és magyar bajnok lett egyesben, fedett pályán.

Gubi Trisztán két sima mérkőzéssel nyitott, majd a negyeddöntőt is szépen megoldotta a kellemetlen stílusú Taskovics Viktor ellen. Az elődöntőben aztán már nem volt igazán esélye Hornunggal szemben.

Párosban Győri Lóránt és Kisantal Botond tökéletes mérkőzéssel nyitott, játékot sem veszített, de a későbbi két döntős sem töltött sok időt a pályán. A negyeddöntőben aztán a Győri-Kisantal kettős a jól sikerült első szett után két rövidítésben maradt alul Gubi Trisztán és Márki Marcell párosával szemben. Mészáros Patrik és Sávay Zalán könnyedén került a legjobb négy közé. Az elődöntőben mindkét MTK-s érdekeltségű kettős két szettben győzött. Gubi és Márki simán, míg Mészáros és Sávay nagy csatában. A finálé a lehető legszorosabban alakult, fordulatos és izgalmas match tie-break döntött az aranyérem sorsáról. A rövidítésben Patrik és Zalán 5-0-ra és 8-5-re is vezetett, de végül Trisztán és Marcell örülhetett.

Az U16-os lányoknál egyesben Badics Mila, Dankó Vanesa, Farkas Szonja, Kántor Anna és Szabanin Natalia simán nyert a nyitó körben, míg Almádi Alexandra, Bodó Blanka, Terebessy Anna, Thodory Lili és Wenczel Laura búcsúzott. A második fordulóban Vanesa nagy csatában búcsúztatta Milát, Kántor Anna simán nyert. Farkas Szonja és Szabanin Natália is magabiztosan lépett tovább. A negyeddöntőben Vanesa és Luca játszott fordulatos és izgalmas mérkőzést, amelyből Vani került ki győztesen. Anna remekelt, két szettben diadalmaskodott a 2. helyen kiemelt Matkó Réka ellen. Szonja és Natalia is gond nélkül jutott tovább, így az elődöntőben csak az MTK Budapest képviseltette magát(!). A legjobb négy között Vani két szoros játszmában kapott ki a címvédő Szabanin Natáliától, míg Anna magabiztosan múlta felül Farkas Szonját. A fináléban aztán Szabanin jó játékkal érvényesítette a papírformát Kántor Anna ellen.

Párosban Vanesa és Luca a negyed-, míg Anna és Mila az elődöntőben búcsúzott. Laura és Terebessy Anna a nyitó körben szenvedett vereséget. Bodó Blanka és Farkas Szonja is bejutott a legjobb négy közé!

A fiúknál Belkovics Achilles az első körben szettelőnyről kapott ki a későbbi bajnok Boros Attilától, míg Drágár Péter két sima győzelemmel került a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben aztán Boros két szoros játszmában múlta felül a MTK játékosát.

Párosban Achilles és Péter kétszer is magabiztosan nyert, majd a döntőbe jutásért már a későbbi aranyérmes Szombathelyi Benedek és Zsigrai László volt a jobb. Barátosi Balázs és Herbst Kornél negyeddöntős volt, szintén a későbbi bajnok kettőssel szemben maradt alul.

Az U18-as korosztályban is bőven akadtak sikerek: egyesben a 4. helyen kiemelt Petrova Anastasia erőnyerő volt a nyitó körben, majd két sima sikerrel jutott be a legjobb négy közé. Az elődöntőben aztán nem bírt a 2. helyen kiemelt Zádori Rékával. Párosban Anastasia és Jánosi Luca (GYAC) mérkőzés nélkül jutott a legjobb nyolc közé, majd a következő két körben összesen két játékot veszített. A fináléban aztán Petrova és Jánosi fordulatos, nagy csatában kapott ki a duplázó (egyesben is bajnok) Kovács Zitától, illetve Zádori Rékától.

Ferenczy Szilvia egyesben erőnyerő volt a nyitó körben, majd a második fordulóban simán nyert Ungár Éva (Terrapark) ellen. A negyeddöntőben aztán egy szoros, majd egy sima játszmában kapott ki a későbbi döntős Zádori Rékától (Kiskút SE). Párosban Szilvi és Petrovszki Lili (SVSE) erőnyerőként kezdett, majd vereséget szenvedett a későbbi bajnok Kovács Zitától (GYAC) és Zádoritól.

Jex Lili egyesben az ellenfél sérülése miatt kihagyta a nyitó kört, majd a második fordulóban kapott ki Jánosi Lucától. Németh Dorka és Reichert Lili az első mérkőzésén szenvedett vereséget. Lili és Tóth Blanka párosban negyeddöntős volt.

A 32-es tábla első fordulójában búcsúzott Konrády Leon és Markó Csaba.

Szellő Ádám egy gémet veszített az első két körben, majd helyenként meg tudta szorítani a későbbi bajnok Sallay Pétert (Bregyó TC). Cseresznyés Máté szintén két sima győzelemmel kezdett, majd drámai, három szettes mérkőzésen kapott ki Deli Mihálytól (Vasas).

Párosban Konrády Leon (Unger Kristóf oldalán), valamint Markó Csaba és Rakolcza Gergely is három játszmás találkozón szenvedett vereséget az első fordulóban. Szellő Ádám (Nyárádi Csanád oldalán) erőnyerő volt az első fordulóban. Cseresznyés Máté és Dulganov Richárd szintén nem lépett pályára a negyeddöntőbe kerülésért, majd simán legyőzte Szellőt és Nyárádit. Az elődöntőben az MTK és a Budaörs SC játékosa szetthátrányól fordított Dobák Bálint (UNIK SE) és Haunold Máté (MTK Budapest) ellen. A fináléban Máté és Richárd a döntő rövidítést 6-8-ről fordította meg 10-8-ra Deli és Hermán Benedek (Vasas) ellen.

Fedettpályás, korosztályos országos bajnokság:
1. hely: Mészáros Patrik (U14, egyes), Gubi Trisztán (U14, páros), Szabanin Natalia (U16, egyes), Cseresznyés Máté (U18, páros)
2. hely: Mészáros Patrik (U14, páros), Kántor Anna (U16, egyes), Petrova Anastasia (U18, páros)
3. hely: Dankó Vanesa (U16, egyes), Badics Mila-Kántor Anna (U16, páros), Bodó Blanka-Farkas Szonja (U16, páros), Drágár Péter-Belkovics Achilles (U16, páros), Farkas Szonja (U16, egyes), Petrova Anastasia (U18, egyes)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!