Atlétika
Nagy Marcell

Endrész Klaudia az MTK Budapestben folytatja (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.09.07 Frissítve: 2020.09.06 Atlétika

A 2018-as Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon ezüstérmet szerző távolugró igazolt klubunkhoz.

Rendkívül tehetséges távolugróval erősített egyesületünk, hiszen az ARAK Utánpótlás Akadémia kiválósága, Endrész Klaudia szerződött a klubunkhoz. A még mindössze 19 éves atléta elmondta, mi volt az oka a váltásnak.

– Sajnos a vírus sok mindent tönkretett, és olyan helyzetbe kerültem, amiben nem igazán tudtam érvényesülni. Hamarosan elkezdem a Testnevelési Egyetemen az edzői képzést, ezért arra gondoltam, egyszerűbb lenne, ha Budapesten sportolnék. Emellett szerettem volna több edzéstárssal együtt készülni, az MTK Budapestnél pedig remek atlétákkal edzhetek együtt.

Klaudia a magyar elithez tartozik, hiszen a felnőtt országos bajnokságon negyedik lett, majd utána a Gyulai István Memorialon is megmutathatta magát, ahol igazi világsztárokkal nézhetett farkasszemet.

– Ámulattal figyeltem, ahogy a többi sztár ugrik, és ahogy készül a viadalra. Elképesztően motivál, ha nagyobb, nálam még egyelőre jobb atlétákkal versenyezhetek, mert ilyenkor sokkal felszabadultabb vagyok.

A dunaújvárosi születésű sportoló természetesen arra törekszik, hogy megjavítsa 6.36 méteres egyéni csúcsát. Az országos bajnokságon közel járt ehhez, hiszen 6.16-ot ért el.

– Ugyan a karantén megnehezítette a dolgunkat, a kijárási korlátozások feloldása után próbáltunk pluszedzéseket beiktatni, ezzel a pici lemaradást pótolni. Szeretnék a közeljövőben egyéni csúcsot ugrani – minden versenyhez és edzéshez úgy állok hozzá, hogy szeretném a maximumot kihozni magamból. Mindig meghallgatom az edzőm utasításait, és igyekszem odafigyelni a technikára, ami remélhetőleg a centiméterekben is megmutatkozik majd.

Zárásként az olimpiai szereplésről faggattuk Klaudiát.

– Tokióba valószínűleg nincsen reális esélyem kijutni, még sokat kell fejlődnöm, hogy elérjem a kvalifikációs szintet. Természetesen vannak kitűzött terveim és céljaim, aztán meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!