Atlétika
Moravcsik Angéla

Élvezték, élveztük (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2019.02.11 Frissítve: 2019.02.11 Kosárlabda női

Remek edzőmeccset játszottunk Európa jelenlegi második számú női kosárlabdacsapatával, a magyar bajnokkal a Városmajorban – mondhatni kimaxoltuk a lehetőségeinket ezen az estén.

– Ami külön öröm volt számomra, hogy a védekezés mellett a támadójátékban most éreztem először, hogy a játékosok élvezik a játékot, és szerintem ez a legfontosabb. – jegyezte meg szombat este a mérkőzés után vezetőedzőnk, Nagy Dóra. És milyen igaza van! Tényleg ez a legfontosabb, mert látványsport vagy profizmus ide, vagy oda, a kosárlabda alapvetően még mindig játék, amit úgy lehet a legjobban csinálni, ha az ember nem görcsöl. Márpedig mi több meccsre is rágörcsöltünk az utóbbi időben, és látszott, micsoda gátakat képzett ez a fejekben, míg most, amikor nem igazán volt tét, csak az esélytelenek nyugalmával végig kellett játszanunk negyven percet egy papíron nálunk sokkal jobb csapat ellen, jöttek a szellemes megoldások, szép passzok, bravúros kosarak.

Nem egy, nem kettő.

A legékesebb bizonyítéka a gördülékeny támadójátékunknak, hogy 64 pontot dobtunk a soproniaknak, többet, mint a jelenlegi két legnagyobb riválisuk, a Diósgyőr és a Szekszárd hazai pályán. Persze ehhez kellett a szerdán még 1500 kilométerrel arrébb kulcsfontosságú és ráadásul hosszabbításba torkolló Euroliga-mérkőzést játszó soproniak fáradtsága, akik végül ahogy azt sejteni lehetett, ellenünk pihentették az egyik legnagyobb sztárjukat, a kétszeres világbajnok Candice Dupree-t, és a sérült Fegyverneky Zsófiát is nélkülözték, de akik játszottak, azokat nem engedte lazítani a még ezen a meccsen is ezer fokon égő hispán mester, Roberto Íniguez. Ezzel együtt ahogy a Sopron Basket hivatalos honlapjának tudósítása fogalmaz, a védekezés terén ezúttal nem voltak olyan szigorúak, mint máskor.

Ettől még jó volt végre látni MTK-s részről a sok bátor megoldást, a harci szellemet, amit az ellenfél edzője is kiemelt, hogy nem adták fel lányaink, és egészen a végső dudaszóig küzdöttek, hogy még a 19. percben, tehát az első félidő hajrájában is tíz ponton belül voltunk (32–41), és a legvégén is húsz alatt – úgy, hogy az utolsó negyedet meg is nyertük. Nyilván vendégeink számára ez egy kötelező győzelem volt, amit szerettek volna a lehető leghamarabb és legkisebb (energia)veszteséggel letudni, ennek megfelelően nem is játszott náluk senki 29 percnél többet, mi amit tudtuk, kihoztuk ebből a mérkőzésből, és még akkor sem engedtük el, amikor 48–76-nál 28 ponttal húzott el az ellenfél, amely számára remek edzőpartnernek bizonyultunk.

De hátha mi is tudunk profitálni ebből a találkozóból.

Nagy Dóra: – Nagyon jól védekeztünk, támadásban is megcsinálták a lányok azt, amit kértem tőlük. A harmadik negyed szokott számunkra kritikus lenni, szerencsére most ezt is sikerült megoldanunk. Nem adtuk olcsón a bőrünket.

Végeredmény:

MTK Budapest–Sopron Basket 64–83 (19–27, 17–25, 10–14, 18–17)

Statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!