Karate
Hárspataki Gábor

Első helyet is szereztünk

Publikálva: 2020.08.20 Frissítve: 2020.08.20 Atlétika

Klubunk atlétái közül Jankovics Dániel győzött magasugrásban, dr. Nguyen Anasztázia épphogy lemaradt a harmadik helyről a X. Gyulai István Memorialon.

Az MTK Budapest sportolói közül többen is részt vettek a szerdán Székesfehérváron rendezett X. Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon. Az egynapos eseményre több világsztár is ellátogatott, a legnagyobb nevek egyike a kétszeres világbajnok amerikai sprinter, Noah Lyles volt.

Klubunk atlétái hozzá hasonló kaliberű versenyzők között szerepeltek remekül. Jankovics Dániel 2.12 méterrel holtversenyben megnyerte a férfi magasugrást. Nagy vetélytársának a cseh Marek Bahník bizonyult, aki szintén ezt a magasságot ugyanúgy második kísérletre teljesítette. Miután 2.15-re mindketten háromszor is sikertelünk próbálkoztak, megosztoztak az első helyen. Ugyanitt Deutsch Domonkos ötödik lett 1.95 méterrel. A női mezőnyben Renner Luca elsőre átlendült a 1.72 méter felett, a három centivel magasabbra tett lécen azonban már nem jutott túl, így ötödikként zárt.



Női távolugrásban Krizsán Xénia idei legjobb eredményével, 6.13 méterrel lemaradt a döntőről, kilencedikként végzett, dr. Nguyen Anasztáziának pedig csak kicsi hiányzott a harmadik helyhez. Az ötödik ugrásban elért 6.51 méter egészen addig tűnt dobogós teljesítménynek, míg az utolsó körben Lesti Diana nagy egyéni csúccsal, 14 centivel túl nem ugrotta azt. Naszti negyedik lett. A számot mindössze egy centiméterrel, a fehérorosz Nasztaszija Mironcsik-Ivanova nyerte meg (6.77) az ukrán Marina Bek-Mironcsuk (6.76) előtt.

A Dr. Spiriev Bojidar-díjat a 110 méteres gátfutás győztese a spanyol Orlando Ortega kapta meg. A legjobb magyar versenyzőnek a nők között 100 gáton 36 éves országos csúcsot döntő Kozák Lucát (12.71), a férfiaknál a kalapácsvető Halász Bencét választották meg.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!