Kézilabda
Fekete Bozsana

Élménybeszámoló Brnóból

Publikálva: 2016.07.01 Frissítve: 2016.07.01 Ritmikus gimnasztika

Június második hétvégéjén Brnóban, az AGG vb-n szerepelt az MTK Budapest esztétikus gimnasztika csapata. A lányok élménybeszámolója a versenyről.

Hosszú hónapok teltek el a felkészüléssel AGG junior csapatunk számára. Ez év februárjában kezdtek el a lányok készülni a világbajnokságra, párhuzamosan az RG versenyekkel. Hamar ráhangolódtak az AGG-re, és örömmel vették az új kihívásokat, feladatokat. A felkészülés során megnyerték a magyar bajnokságot, így nagyszerű élménnyel a tarsolyukban készültek a világversenyre

A csapat edzői: Gelle Noémi, Hörcher Noémi, valamint Török Viktória voltak, a koreográfia Hörcher Noémi nevéhez fűződik, aki a vb után értékelte a látottakat:

Az idei világbajnokságon a lányokat mély vízbe dobtuk. Egyetlen versenyen vettünk csak részt, ez azonnal a vb volt. Ez ennek a még nem teljesen összeszokott csapatnak nehéz feladat volt, rövid volt a felkészülési időnk, de igyekeztünk így is kihozni a lányokból a maximumot. Brnóban szépen dolgozott a csapat, mind a pódiumedzésen, mind pedig a versenyen. Elégedettek voltunk a teljesítményükkel, szépen kivitelezett gyakorlatot mutattak be, de természetesen nem nyugszunk meg, hiszen a nemzetközi mezőnyt megismerve, a munka java még csak most kezdődik.

Versenyzőink is elmondták élményeiket, tapasztalataikat a megmérettetésről.

Mácsik Mercédesz: – Az egész verseny nagyon jó volt, jól éreztem magam. A pódiumedzésnél rengetegen voltak, de szerencsére időben el tudtunk kezdeni melegíteni és így volt helyünk. A gyakorlat előtt kicsit izgultam, de nagyon jó volt fent lenni a szőnyegen. Jól sikerült, így magabiztosan tudtunk másnap szőnyegre állni. A versenygyakorlat előtt már jobban izgultam, de megpróbáltam nem annyira mutatni, hogy a lányokra ne ragadjon át, bár mindenki izgatott volt, de nyugtattuk egymást. Nagyon jó érzés volt, hogy ilyen hangulatban tudtunk versenyezni, és hogy így szurkoltak nekünk a magyarok. Miután leversenyeztünk, végignéztük a többi csapatot, és jó volt látni, hogy hova lehet még fejlődnünk. Összességében nagyszerű hétvége volt, és mindenki nagyon jól érezte magát. Várjuk már a következő megmérettetést. Köszönöm edzőimnek a felkészítést.

Szomolai Fanni: – Nagyon jó érzés volt kint lenni ilyen rangos megmérettetésen és átélni a nagy versenyek világát. Ezúttal közelebb kerültem csapattársaimhoz, mivel együtt tapasztalhattunk meg ez az új helyzetet. Remélem, hogy lesz még folytatása és jobbnál jobb eredményeket érünk el közösen. Köszönöm a felkészítést edzőimnek.

Valki Laura: – A pódiumedzésen egyáltalán nem izgultam és nagyon jól éreztem magam a szőnyegen is. A versenyen egy kis drukk már volt bennem, de egymást nyugtattuk. Amikor bementünk a szőnyegre, próbáltuk a maximumot nyújtani, kiválóan sikerült a gyakorlatunk. Nagyon jól éreztem magam, remélem, még sok nagy versenyre el tudunk jutni. Köszönöm a felkészítést edzőimnek.

Merkely Zita: – A világbajnokságra való felkészülést másfél hetes edzőtábor előzte meg. Egy nap kettő, vagy három edzésünk volt, AGG és RG egyaránt, nekem nehéz volt az átállás egyik percről a másikra, de már az országos bajnokságra is kellett készülnünk. Az adagok nőttek, így mi is egyre jobban elfáradtunk. A hétvégi az országos bajnokságon bemutatóztunk, ezzel készültünk a vb-re. Aztán kaptunk egy nap szünetet, így újra frissen kezdtük el az edzéseket, amik nagyon jó hangulatban teltek, és ettől mi is motiváltabbak lettünk, és a világbajnokság előtti nap tartottunk egy bemutatót a szülőknek is. Másnap reggel 5 órakor, busszal indultunk Brnóba. Amikor odaértünk – a verseny előtti napon – pódiumedzésen vettünk részt, ami nagyon jól ment. Sikerült mindent egyszerre csinálnunk, és jöttek az elemek és az artistikunk is jó volt. Rám nagyon motiválóan hatott a többi csapat felkészültsége és hozzáállása is. Este boldogan mentünk vissza a szállásra. A verseny napján nem izgultam, csak mikor átöltöztünk a dresszekbe. Három gyakorlatot csináltunk a szőnyegre lépés előtt, mind jól sikerült. Kicsit siettünk, de ettől eltekintve jól ment. Nagyon büszkék voltunk magunkra, hogy fél év alatt idáig eljutottunk és így helytálltunk. A zárónapon együtt néztük meg a finálét, az eredményhirdetés után jöttünk haza. Jó volt ez a három nap, nagyon örülök, hogy ilyen csapatba kerülhettem, ez volt életem egyik legjobb élménye, köszönöm edzőimnek a felkészítést.

Szabolcsi Lili Anna: – A világbajnokságot megelőző napokban, iskolaidőben edzettünk 4-5 órát. A kontroll-edzésen nem teljesítettünk olyan jól, mint azt vártuk. Péntek 5:00 órakor indultunk, és 9.00 órára értünk Brnóba. A szálláson lepakoltunk, utána indultunk a versenycsarnokba, ahol a pódiumedzés nagyon jól sikerült. Szombaton 8:00 órakor keltünk, megreggeliztünk, elkészültünk a versenyre és mentünk a csarnokba. A versenygyakorlatunk is jól ment, csak egy kicsit elsiettük, de a pontunkkal így is elégedettek voltunk. Vasárnapra is ott maradtunk, megnéztük a finálét és az eredményhirdetést. Nagyon jó élmény volt, sok emléket gyűjtöttünk, remélem lesz még lehetőségünk kijutni világbajnokságra. Köszönöm a felkészítést edzőimnek.

Vereska Lilla: – Amikor belevágtam ebbe az egészbe, nem igazán gondoltam, hogy a felkészülés mennyi munkát fog igényel. Az edzőtáborban mindenki keményen dolgozott, hogy biztos helyet kaphasson a csapatban, és úgy érzem, végül nagyon jó csapat lettünk. Az edzések jó hangulatban folytak, ami szintén hozzájárult a csapat összetartásához. Amikor mindannyian nagyon fáradtak és kimerültek voltunk és úgy éreztük, nem bírjuk tovább, akkor is képesek voltunk motiválni egymást és saját magunkat is. Nagyon vártam a vb-t, amikor megérkeztünk Brnóba, még akkor sem fogtam fel, hogy mi most tényleg itt vagyunk és pár nap múlva szőnyegre lépünk. Szombaton, a verseny napján alig izgultam, mivel teljes mértékben felkészültnek éreztem magam. Ebben nagy szerepet játszott az ezt megelőző napi pódiumedzés, ahol jó gyakorlatot mutattunk be. Amikor lejöttünk a versenyszőnyegről, iszonyúan jól, boldogan, és felszabadultan éreztem magam. A egész gyakorlatot végig élveztem, nem gondoltam semmire. Nagyon jólesett, mikor Noémi megdicsért minket és az is, amikor mindenki gratulált a vb utáni első itthoni edzésen is. A felkészülés alatt nemcsak egymáshoz, de edzőinkhez is sokkal közelebb kerültünk. Csodás élményként éltem meg a világbajnokságot, és remélem, lehet még részem ilyenben. Nagyon köszönöm a felkészítő edzőinknek a sok munkáját.

Fehér Rebeka: – A világbajnokság előtt két hétig edzőtáborban voltunk, ezek a napok nagyon keményen, de vidáman teltek. A gyakorlatok számai napról-napra nőttek, így kezdtünk elfáradni, az edzéseken felosztva RG-ztünk es AGG-ztünk. A hétvégi országos bajnokságon sem szerepeltünk rosszul, az azt követő heten már csak AGG-ztünk, az edzések nagyon jó hangulatban teltek. Pénteken 5:00 órakor indultunk a csarnoktól közös busszal, eléggé fáradtak voltunk, így az utat végigaludtuk, délután már pódiumedzésen vettünk részt. A gyakorlatunk jól sikerült. Szombaton jött a verseny, nagyon izgultunk a szőnyegre lépés előtt, de gyakorlat közben mar felszabadultunk. Vasárnap megnéztük a finálét, a legjobbakat. Nekem nagyon tetszett az elmúlt fél év, örültem mikor februárban bejelentették, hogy én is benne vagyok a csapatban, kihoztuk a maximumot magunkból. Remélem, folytatódik tovább az út és együtt marad a csapat, nagyon jól összetartunk már. Köszönöm a felkészítést Noéminek es Vikinek is.

Szabó Réka: – A világbajnokságra való felkészülés kicsit nehézkes volt a térdsérülésem miatt, de így is napi több órát edzettünk a lányokkal. Amikor megérkeztünk Brnóba, még nem igazán fogtuk fel, hogy ott vagyunk, azon a versenyen, amire hónapokat készültünk. A csarnok hatalmas volt, tele a világ minden részéből érkezett tornászokkal. Az elején nem igazán találtuk a helyünket, a pódiumedzésen már nagyon jó hangulatban telt, bár rengetegen voltunk a szőnyegen. A versenyen bemutatott gyakorlatunk jól sikerült, az edzőink is megdicsértek minket, ez hatalmas önbizalmat adott számunkra. Miután végeztünk az edzéssel, felültünk a lelátóra, és megnéztük a „nagyokat”, ami nagy élmény volt. Másnap következett a versenynap, délelőtt a szállodában jó hangulat volt, körmöt lakkoztunk, kisminkeltük egymást és pihentünk. A melegítőcsarnokban bemelegítettünk, nem stresszeltünk. Néha azért ijedten összenéztünk a lányokkal, amikor meghallottuk kintről a hatalmas ovációt. Aztán hívtak minket a versenyszőnyeg előtti utolsó állomásra. Csináltunk még pár gyakorlatot, és mentünk a szőnyeg szélére. Noémi biztatott minket, és mi is egymást, és akkor meghallottuk a magyar szurkolók hangját a lelátóról, ez fantasztikus élmény volt. Úgy versenyeztünk, hogy nem arra gondoltunk, mi lesz akkor, ha nem sikerül, élveztük, amit csinálunk. A gyakorlatunk után a lihegőben ülni is élmény volt. A magyar szurkolók integettek nekünk, láttuk rajtuk, hogy büszkék ránk. Ez az egész világbajnokság felejthetetlen élmény volt számomra, és nagyon remélem, hogy lesz még ilyenben részem. Köszönöm edzőimnek a felkészítést a versenyre.

VIDEÓ

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!