Tenisz
Babos Tímea

Elkezdődött

Publikálva: 2016.02.17 Frissítve: 2016.02.17 Ritmikus gimnasztika

Kedden, az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázóinak is megkezdődött a szezon.

Idén, először felmérő versenyen bizonyíthattak versenyzőink, junior és senior kategóriákban. A tét nagy volt, hiszen ezeken a megmérettetéseken dől el, kik képviselhetik hazánkat a júniusi, holoni Európa-bajnokságon.
A juniorok között Váray Míra, Borda Korinna, és Juhász Anna indult, míg a senior korosztályban Kis Alexandra, Katona Hanna, Margaritisz Lili, Pigniczki Fanni, és Kécza Daniella. A kék-fehér lányok sikeresen vették a válogató versenyek első fordulóját. 

Lássuk a juniorokat!

A korosztály, a felnőtt pályafutás előszobája. Cél, a tehetséges versenyzők bemutatása a nemzetközi színtéren. Éppen ezért nem lehet senki számára – önmagában – cél a junior Európa-bajnokságon való részvétel. Minden páros év elején, a versenynaptárban előre rögzített időpontban, három alkalommal rendeznek válogató versenyeket, melyek eredménye alapján születik döntés a junior egyéni válogatottak személyéről. Minden kéziszeren az 1-4. helyezett kap pontot. Az első helyezett négy, a második három, a harmadik kettő, míg a negyedik helyezett egy pontot kap. A három felmérő verseny után minden versenyzőnek a két legmagasabb pontszámát adják össze szerenként, így alakul ki a sorrend. Minden szeren az első és a második  helyen végző tornász képviseli országunkat az Eb-n.

Az első megmérettetésen, az MTK Budapest RG szakosztályából hárman indultak, és mindannyian az összetett veseny dobogójára állhattak, Váray Míra, Juhász Anna, Borda Korinna sorrendben.

Az egyéni összetett, valamint a kötél, karika, labda, és buzogány eredményeket, és további részleteket ITT találnak!

Térjünk rá a felnőtt (senior) korosztályra!

A felnőtt egyéni válogatottság megszerzéséhez, minden év elején, a versenynaptárban előre rögzített időpontban, három alkalommal tartanak válogató versenyeket. Ezek eredménye alapján születik döntés a felnőtt egyéni válogatottakról. A három, februári verseny alkalmával elért két legjobb eredményt veszik figyelembe. Az első helyen végzett versenyző öt, a második négy, a harmadik három, a negyedik kettő, az ötödik helyezett pedig egy pontot kap.

Az első felmérő versenyt, az egyéni összetett pontszámok alapján, az MTK Budapest tornásza, Pigniczki Fanni nyerte, Kis Alexandra előtt. Kécza Danielle a negyedik, Margaritisz Lili az ötödik, Katona Hanna pedig a hetedik helyen zárt.     

További részleteket ITT találnak!

A második válogató versenyt február 26-án, a harmadikat pedig március 8-án rendezik

Gratulálunk versenyzőinknek és további sikereket kívánunk a következő megmérettetésekre is!

Szép volt lányok!

(forrás: rg-info.com)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!