Atlétika
Krizsán Xénia

Elkerülhető vereséget szenvedtünk a PVSK-tól

Publikálva: 2020.09.30 Frissítve: 2020.09.30

Három pont döntött a Pécsi VSK javára az MTK ELITE Basket elleni, férfi NB I/B csoportos kosárlabda-bajnoki mérkőzésen, amely az első volt a szezonban.

Szinte végig úgy tűnt, hogy az MTK ELITE Basket megnyeri a másodosztályú kosárlabda-bajnoki évad első találkozóját a Pécsi VSK-val szemben, de a fiúk túl sok ki nem kényszerített hibát vétettek, és 70–67-re kikaptak. Az mtkbasket.com kiemeli, a koronavírus-járvány okozta, hosszú kényszerpihenő után nagyobb küzdőszellemet lehetett volna remélni a pályán a srácoktól. A portál arra is kitér, hogy a pécsiekkel szemben mutatott játéknál sokkal többre van szükség, ha versenyben akarunk maradni az igen erősnek ígérkező mezőnyben.

– Gratulálok a PVSK fiataljainak a győzelemhez. Nehéz mérkőzés volt, mivel mindkét csapat fél éve játszott utoljára tétmeccset. Az látszott, hogy mindkét gárda nehezen találta a ritmust. Megpróbáltuk megszerezni az első győzelmünket, de sajnos ez nem sikerült. Úgy gondolom, az akarat most nem volt rendben nálunk, sokkal jobban kellett volna küzdenünk a győzelemért. A 19 eladott labdánk volt, többségük sajnos saját hibáinkból adódott. Velünk szemben a PVSK-nak 13 szerzett labdája volt, a mérkőzést ez döntötte el az ellenfelünk javára. Dolgozunk tovább, reméljük a bajnokság végigmehet, és minél minél többet játszhatunk –  így a csapat vezetőedzője, Horváth Balázs.

Pécsi VSK-CARGATE - MTK ELITE Basket  70-67  (15-17, 20-22, 18-13, 17-15)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
Vezette: Horváth Alajos, Tóth Kálmán, Földesi Ádám

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!