Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Elkapta a fonalat

Publikálva: 2021.01.05 Frissítve: 2021.01.05 Kézilabda

Pál Tamara örül, hogy góljaival segítségére lehet a csapatnak, de nem maradéktalanul elégedett saját teljesítményével.

Női kézilabdacsapatunk két és fél hónap szünet után játszhatott újra tétmeccset: Golovin Vlagyimir tanítványai a Hungast-Szombathelyi KKA otthonában nyertek 35-32-re.

Én egészen az utolsó pillanatig nem tudtam elhinni, hogy végre valóban pályára léphetünk. A bemelegítés közben nyugodtam csak meg valamelyest, hogy most már tényleg játszunk – árulta el ifjú irányítónk. – Kicsit tartottunk tőle, nehogy úgy járjunk, mint az Érd ellen. Akkor is rövidebb kihagyás után játszottunk, és sajnos meg látszott a teljesítményünkön. Most azonban jól jöttünk ki az egészből, igaz, sokat is készültünk erre a meccsre. Egyedül az utolsó nyolc percért kár, de most még az is belefért.

Pál Tamara – fiatal kora ellenére – egyre meghatározóbb szerepet tölt be a csapatban, és ezt a számok is alátámasztják. Hét meccsen szerzett 44 találatával ő a házi gólkirály, és a hétméteresek terén sem áll rosszul: 18 próbálkozásból 14-et gólra váltott.

Nem foglalkozom különösebben a gólokkal, hacsak Vova meg nem említi, jobban érdekel, hogy a két pontot megszerezzük. Persze örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy 20 évesen, a második NB I-es szezonomban ott tudok lenni a házi góllövőslista élén, de nem ez az elsődleges.

A juniorválogatottal világbajnoki aranyérmet szerző tehetség 2019 nyarán érkezett klubunkhoz. Első szezonjában több sérülés is hátráltatta, idén azonban már kezd kiteljesedni.

Már nem úgy lépek pályára, mint tavaly: nincs bennem annyi félelem, szorongás, hogy csak nehogy elrontsak valamit. Magabiztosabb vagyok, megcsinálom, amit kell. Nem vagyok maradéktalanul elégedett magammal, még bőven van tere a fejlődésnek, de tudtam előrelépni az előző szezonhoz képest.

A következő fordulóban a sereghajtó Békéscsabát látjuk vendégül az Elektromos-csarnokban. A lila-fehérek többször is megtréfálták a mieinket az elmúlt pár évben, és most sem számíthatunk könnyű meccsre.

Ugyan nulla pontja van a Békéscsabának, de tudni kell róluk, hogy nagyon fiatal játékosok alkotják a keretet, és küzdeni fognak, ameddig csak bírják. Reméljük, hogy ezúttal nem okoznak kellemetlen meglepetést, és a rutin győz a fiatalság felett.   

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!