Tenisz
Piros Zsombor

Elfogytunk a harmadik összecsapásra

Publikálva: 2019.12.14 Frissítve: 2019.12.14 Röplabda

A női röplabda Extraliga 10. fordulójában a bajnoki címvédő Vasas Óbuda otthonában szenvedtünk háromszettes vereséget.

Vasas Óbuda–MTK Budapest 3:0 (21, 8, 21)
Folyondár utca, 180 néző
Vezette: Kiss Z., Tillmann (Sántosi, Hidegkuti)

Vasas Óbuda: Kostelanská 13, Török K. 13, Ambrosio 3, Villám L. 12, Tiemi 2, Abdulazimova 11
Cserék: Juhár (liberó), Bleicher
Vezetőedző: Jakub Głuszak

MTK Budapest: Vezsenyi 1, Durst 1, Zólyomi 2, Kiss G. 9, Takács D. 13, Király A. 4
Cserék: Nagy F., Szalai A. (liberók), Lesi, Godó, Petőváry 4
Vezetőedző: Tóth Gábor

A női röplabda Extraliga 10. fordulójában csapatunk a bajnoki címvédő Vasas Óbuda otthonába látogatott. Ez volt a két együttes harmadik egymás elleni összecsapása decemberben: a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonását 3:0-ra, a másodikat 3:2-re nyerték Jakub Głuszak tanítványai.

Rendkívül álmosan kezdtük a meccset, már az első percekben 6-1-re elhúzott a Vasas, Tóth Gábor mindkét időkérését igen korán kénytelen volt elhasználni. Szavai nyitott fülekre találtak, a játszma derekán felzárkóztunk, az egyenlítés többször is sikerült, ám a vezetést egyszer sem tudtuk átvenni. 20-19-ig tartottuk a lépést a hazaiakkal, ám az ezt követő három gyors hazai pont gyakorlatilag eldöntötte a játékrészt (25-21).

Amilyen jól sikerült az első, olyan pocsékul alakult a második szett. Tóth Gábor előbb 7-2-nél, majd 10-4-nél kért időt, de egyszerűen átrohant rajtunk a Vasas, mindössze nyolc pontra futotta a mieinktől (25-8).

A harmadik játszma elején úgy tűnt, talpra tudunk állni az előző játékrészben kapott pofonból. 8-7 után azonban „megsorozott” minket Kostelanská, 12-7-nél Tóth Gábornak kellett időt kérnie. A játszma hajrájához érkezve ugyan volt, hogy három pontra megközelítettük a Vasas, ám ennél közelebb nem jutottunk, így végül különösebb izgalmak nélkül ért véget a harmadik szett (25-21).

Csapatunk december 21-én a Fatum Nyíregyháza ellen búcsúzik a 2019-es esztendőtől.  

Tóth Gábor:Ahogyan azt várni lehetett, ezúttal a legjobb összeállításában lépett pályára a Vasas, hiszen nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság. Az első és a harmadik szettben jól játszottunk, de összességében kijött a reális különbség a két csapat között. Nekünk még sok a heti két mérkőzés ilyen jó csapat ellen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!