Atlétika
Szabó Beatrix

Egy pár siker a válogatón

Publikálva: 2020.08.17 Frissítve: 2020.08.17 Evezés

Klubunk több versenyzője is jól teljesített az evezősök hétvégi Vidék-bajnokságán és az utolsó Európa-bajnoki válogatóján a Velencei-tavon.

Szombaton a nőknél a papírformának megfelelően az MTK Budapest kiválósága, Sándor-Polivka Dóra nyert könnyűsúlyú egypárban, ugyanitt a férfiak mezőnyében Sándor Áron az ötödik helyen zárt. A férfiaknál kettesben a normálsúlyúak között Pajor Krisztián és Szász Gergely a negyedik lett, a könnyűsúlyúaknál Takács Kristóf és Szász Benjámin a harmadik helyen jött be. Vasárnap női kétpárevezősben Krémer Eszter és Horváth Kitti a második helyet szerezte meg.



A nemzetközi szövetség és a lengyel szervezők a napokban erősítették meg, hogy rendkívül szigorú egészségügyi előírások betartása mellett október 9-11. között megrendezik a június elejéről elhalasztott kontinensbajnokságot.

Szierer János, a felnőttek szövetségi kapitánya az MTI-nek elmondta: a hétvégi válogatón győztes egységek Eb-részvételére tesz majd javaslatot az elnökségnek, amely várhatóan kedden hozza meg erről a végső döntést.

Klubunk serdülő és ifi versenyzői közül az előbbiek mezőnyében Kovács Miriam és Lukácsovics Flóra kétpárevezőse, valamint Dedeyan Narék és Geszti Attila kormányos nélküli kettese is a harmadik helyen zárt, míg a Dedeyan Narék, Mohácsi Benjamin Alex, Virág Horáció, Geszti Attila összetételű kormányos nélküli négyes a második lett. Az ifik között Balázs Szonja és Lukácsovics Flóra kétpárevezőse végzett másodikként.

Fotó: Czucz Bálint

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!