Atlétika
Krizsán Xénia

Egy arany, egy ezüst

Publikálva: 2015.12.22 Frissítve: 2015.12.22 Vívás

Szépen zárta az évet Márton Anna. A Brüll akadémista egyéniben nyert, csapatban második lett az országos bajnokságon.

– Szombaton, az egyénit megnyerted. Hogy érezted a vívást?

– Úgy készültem erre a napra, hogy idén ez lesz az utolsó versenyem, és mindenképpen szépen akarom zárni az évet – kezdte a beszélgetést Márton Anna. Csak az aranyéremmel lettem volna elégedett. Papírforma volt a győzelmem, én is és edzőim is erre számítottunk. Örültem, hogy sikerült. Jelen pillanatban elvárás, hogy a magyar mezőnyben nyerjek. Pénteken, a csoportmérkőzésekkel kezdődött, majd szombaton öt asszót kellett nyernem ahhoz, hogy országos bajnok legyek. Fontos az is, hogy elégedett voltam a vívásommal. Nemcsak erőből, lendületből, és rutinból oldottam meg, hanem élveztem is. Minden téren elégedett voltam a teljesítményemmel.

– Következett vasárnap, a csapatverseny, ahol ezüstérmes lett az MTK Budapest. Tudtatok örülni a második helynek?

– Nyerni szerettünk volna ott is. Minden esélyünk meg is volt rá, mert örök riválisaink, a BVSC-s lányok nem jobbak nálunk. Évek óta ellenük vívjuk a döntőt, erre a két bázisra épül a női kard mezőnye. Az elmúlt években, általában ők nyertek, ez most is így történt. Úgy álltunk oda, hogy győzni szeretnénk, de a döntőben nem úgy jött ki a lépés, senki nem vívott jól, én is adhattam volna több tust. Ellenfelünk kiváló formában volt. Nem voltunk jó passzban, talán kicsit szét is voltunk zuhanva. Jobban is tudunk vívni, erősebbek vagyunk annál, mint amit a fináléban mutattunk. Kár érte, mert ha mindenki a legjobbját hozza, akkor miénk lehetett volna az arany. Sajnáltam, hogy nem jött össze, de elégedett voltam a három nappal.

– Jönnek az ünnepek, a pihenés ideje.

– Két ünnep között már edzünk, utána január elején folytatjuk a munkát. A hónap végén világkupán indulunk, és tavasszal is lesz még két VK . Ezek a kvalifikációs versenyek kísérnek végig az olimpiáig, melyek befolyásolják még az ötkarikás játékokra a kijutási esélyeimet. Teljes gőzzel erre koncentrálok, gyakorlok. Az év elején edzőtáborba megyünk, szóval nincs megállás. Az olimpia végéig, zsúfolt időszak következik, csak a sportról szól majd az életem.           

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!