Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Dübörög a síszezon!

Publikálva: 2016.12.13 Frissítve: 2016.12.13 Sísportok

Az MTK Budapest sízője a hétvégén folytathatja jó szereplését.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Miklós Edit már megérkezett Val d’Isere-be, ahol folytatódik a női Alpesi sí világkupa. A csíkszeredai születésű sportoló kiválóan nyitotta a szezont Lake Louise-ban, ahol szuperóriás-műlesiklásban 13., lesiklásban pedig egy 3. és egy 10. helyet gyűjtött be.

Ezúttal ismét lesiklásban és szuperóriás-műlesiklásban láthatjuk a magyar versenyzőt. Előbbit december 17-én, szombaton, utóbbit pedig december 18-án vasárnap rendezik. A 28 éves sportolónak a lesiklásban lehet újra esélye akár az éremre is, ha sikerül a Lake Louise-ban mutatott formát tartani. Miklós Edit december 7-én elmondta, lesiklásban szeretne az összetettben is ott lenni a legjobbak között az év végén, ezért erre a számra koncentrál leginkább.

A lesiklásból és műlesiklásból álló kombinációban egyelőre nem indulok, mert utóbbira nem készültünk, így nem kockáztatunk egy esetleges sérülést. Lesiklásban viszont a szakág legjobbjának járó kristálygömb megszerzése lehetséges.

Egyelőre az 5. helyen áll 65 ponttal a magyar lány az összetett ranglétrán, amelyet Ilka Stuhec vezet, aki Lake Louise-ban duplázni tudott.

Tavaly Miklós Edit nem szerepelt Val d’Isere-ben lesiklásban, így nehéz lenne megjósolni, milyen eredményre számíthatunk a hétvégén, de az idei teljesítmények alapján reménykedhetünk abban, hogy tovább tud tapadni az élmezőnyre az MTK kiválósága. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!