Atlétika
Nemes Rita

Dóra királynő és udvarhölgyei

Publikálva: 2015.03.17 Frissítve: 2015.03.18 Kosárlabda női

Szerdán 18 órakor kezdődik a bajnoki rájátszás a felnőtt női kosárlabda NB I/A-ban. Sajnos, az MTK Budapest a bennmaradásért küzd a Vasas ellen. A párharc az alapszakaszban mindkétszer MTK győzelmet hozott.

Igaz, a pasaréti leánykoszorú nyeretlen maradt az egész bajnokságban. Talán nem most törik meg sorozatuk. A párharc győztese marad az NB I-ben. A küzdelem az egyik csapat második győzelméig tart. A visszavágót vasárnap, ugyancsak 18 órától rendezik. Amennyiben szükséges lesz, a harmadik összecsapásra, arra március 26-án, csütörtökön kerül sor.

Az MTK-nak a bajnokság feléig volt esélye a középmezőnnyel volt lépéstartásra. Akkortájt nyerhető mérkőzések úsztak el, hazai pályán is. A hajrában már nem sikerült többször győzni, így maradt a három siker. A Vasasnál, az alapszakaszban látottak szerint, erősebb a gárda. Ám nyugtával dicsérd a napot, bár elvárás volt és van, az első osztályú tagság meghosszabbítása.

Csillámfény a szürkeségben az egyéni siker. Kereken hetes átlaggal, Medgyessy Dóra lett az alapszakasz gólpassz-királynője. Több, mint meccsenkénti két assziszttal előzte meg a vetélytársait. Nehezen képzelhető el, hogy a rájátszásban megelőzzék! Miként az is, hogy a Vasas fölülmúlja az MTK Budapestet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!