Karate
Sterck Laura

Cselgáncs: „Meg akartam mutatni, mit tudok” – Bötös Noel

Publikálva: 2022.03.17 Frissítve: 2022.03.17 Cselgáncs

Az MTK Budapest cselgáncsozója, Bötös Noel az ifjúsági országos bajnokságon megszerzett ezüstérem után a zágrábi Európa-kupán is eredményesen szerepelt, az ötödik helyen végzett.

Múlt hét végén rendezték az ifjúsági Európa-kupát Zágrábban, a létszámra pedig nem lehetett panasz: harminckét ország 675 dzsúdósa lépett tatamira. Klubunkat két fiatal, Üveges Attila (60 kg) és Bötös Noel (90 kg) képviselte Horvátországban; Üveges számára az első mérkőzés után véget ért a viadal, Bötös azonban jól kezdett, a cseh és a török ellenfelét is felülmúlta, majd a georgiai Alapishvili sem tudta megállítani, így megnyerte az A-jelű ágat, készülhetett az elődöntőre.

– Jó ideje készültünk már erre a versenyre, rengeteget edzettünk – gyakran reggel is – kezdi Noel. – Nagyon motivált voltam, meg akartam mutatni, hogy mit tudok. Ezt megelőzően egyszer szerepeltem Európa-kupán, így nem volt nagy tapasztalatom az eseménnyel kapcsolatban. Valószínűleg emiatt volt bennem izgalom az első meccsem előtt, azonban ez a tatamira lépést követően elmúlt. A legnehezebb összecsapásként talán a georgiai ellenit tudnám megjelölni, ami az ágam megnyeréséért zajlott. Hamar vezetést szereztem, annak a megtartása viszont komoly megpróbáltatás volt. Taktikusan kellett harcolnom, de sikerrel jártam.

Az ifjú sportoló a legjobb négy között végül kikapott a szerb Bulajától, és a bronzmeccsen sem járt sikerrel az ukrán Boldirjev ellen.

– Éremig szerettem volna jutni, nem is álltam messze tőle; remélem, hogy legközelebb több szerencsém lesz. Már készülünk a teplicei Európa-kupára, nagyjából három hetem lesz arra, hogy a lehető legjobb formába kerüljek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!