Atlétika
Jankovics Dániel

Cselgáncs: „Csak a meccsre fókuszáltam” – Rajkai Róbert

Publikálva: 2021.09.28 Frissítve: 2021.09.28 Cselgáncs

Klubunk fiatal dzsúdósa, Rajkai Róbert elégedetten értékelt a múlt hét végén rendezett, zágrábi Grand Prix-n szerzett bronzérme után.

Remekül sikerült a 22 esztendős cselgáncsozónak, Rajkai Róbertnek a múlt hét végén rendezett Grand Prix. Az MTK Budapest sportolója az egy héttel korábbi, szarajevói Európa-kupán az első körben búcsúzott, Zágrábban azonban  óriási meneteléssel szerzett bronzérmet. Mindezt tette annak ellenére, hogy az esemény legnépesebb súlycsoportja várt rá a 81 kilósok között: vele együtt 29 versenyző mérte össze tudását ebben a kategóriában. Az első két körben bolgár, majd ukrán ellenfelét is sikerült legyőznie, a legjobb nyolc között viszont túl nagy falatnak bizonyult a moldáv Gotonoaga. 

– Azt mindenképpen tudni kell, hogy az utóbbi időben változtattam a felkészülésemen. Járdán Tamás mentaltrénerrel kezdtem el dolgozni, aki többek között Tóth Krisznek is segít a tatamin kívül. Ez sok, fejben történő változást jelentett számomra, aminek a hatását már Szarajevóban is éreztem, ott azonban még nem jött úgy ki a lépés, ahogy szerettem volna. Pozitívan álltam a zágrábi versenyhez, a szarajevói megméretést is tapasztalatnak fogtam fel – emlékszik vissza Robi az esemény előtti napokra. – Jó eredményért utaztam ki, de az érem nem volt kimondott cél. Sokat kivett belőlem a verseny, főleg, hogy a legfárasztóbb ellenfelemmel, az ukrán sráccal már a második körben összefutottam. Ez azért a moldáv dzsúdós elleni küzdelmemet is befolyásolta.

A negyeddöntős vereség után Robi vigaszágra került, hogy aztán a spanyol Mendiola Izquietát legyőzve a bronzmeccsen – a Tóth Benedeket már az első körben legyőző hollanddal – Heijmannal nézhessen farkasszemet.

– Próbáltam a fókuszt és a koncetrációmat a leginkább arra pontosítani, ami a meccsen történik, sem a bronzérem, sem az nem járt a fejemben, hogy mi történt előtte Bebével. Úgy gondolom, ez is kellett a sikerhez. Óriási küzdelem volt, amiből én jöttem ki jobban; nagyon örülök a medálnak. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!