Kézilabda
Kekezovity Anna

Cselgáncs: „A szívemet is bele kellett tennem” – Tóth Botond az Ek-arany után

Publikálva: 2022.05.11 Frissítve: 2022.05.11 Cselgáncs

Sikeresen szerepeltek az MTK-s cselgáncsozók a múlt hét végi, szarajevói felnőtt Európa-kupán, amelyen az aranyérmes Tóth Botond első komoly nemzetközi sikerét érte el klubunk színeiben.

Összesen három érmet szereztek az MTK-s dzsúdósok a múlt hétvégi szarajevói, felnőtt Európa-kupán. A dobogósaink közül mindannyian utánpótláskorúak, Tóth Benedek (21 éves, 81 kg) első, Varga Brigitta (20 éves, 63 kg) pedig harmadik lett, míg a 21 esztendős Tóth Botond nyakába szintén aranyat akasztottak a 73 kilósok mezőnyében. A klubunkhoz év elején csatlakozó, korábban szegedi színekben versenyző fiatalnak érthető módon nagy volt az öröme a torna után.

– Az események előtt általában reális vagy annál egy picit magasabb célokat fogalmazok meg magammal szemben, a boszniai versenyre éremért utaztam el – kezdi Botond. – Óriási boldogsággal töltött el, hogy arany lett a vége, főleg, hogy a felkészülés közel sem volt könnyű. Az egyetemmel sosem egyszerű összehangolni az edzéseket, de törekeszem arra, hogy a maximumot hozzam ki a helyzetből. Az Európa-kupás meccseim közül az első hármat tudom megnevezni, mint a legnehezebbek; kellett idő, hogy felvegyem a tempót és bemelegedjek. A legkevésbé a harmadik körös, német ellenfelem feküdt a stílust tekintve, mintapéldája volt annak, aki ellen nem szeretek küzdeni. Az összecsapásunk során minden tudásomra szükség volt, a szívemet is bele kellett tennem – szerencsére én örülhettem a végén. Az utolsó meccseim sikerültek a legjobban, kifejezetten élvezetes találkozók voltak.

Botond számára a következő megméretés a nyári, kínai Universiade lett volna, amit a napokban újabb egy évvel halasztottak el, így most bizonytalanság övezi a fiatal következő időszakát.

– A japán főedző dönt arról, ki hol indul, és jelenleg nincs semmilyen konkrét információm. Az egyetemi játékokat elhalasztották, így konkrét cél nélkül kell edzenem, ami minden sportolónak nagyon nehéz. Ettől függetlenül száz százalékot akarok nyújtani, hogy ha újra tatamira lépek, a lehető legjobb produkciót nyújtsam.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!