Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Cselgáncs: Pánczél Gábor a párizsi olimpia végéig írt alá (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.01.07 Frissítve: 2022.01.07 Cselgáncs

A vezetőedzővel az elmúlt év sikereiről és szerződésének meghosszabbításáról beszélgettünk.

– Fantasztikus éven vagyunk túl, melynek eredményességére régóta vágytunk, hiszen Tóth Krisztián olimpiai bronzérmet szerzett, ám korántsem mondhatjuk róla, hogy megkoronázta pályafutását, ugyanis nem fejezi be a versenyzést.

– Ez így van. Az évek során sok sportágat megismertem, elmondhatom, hogy mindegyik nehéz, ám annyira összetett, mint a miénk, viszonylag kevés van. Amikor a pályafutás végét megkoronázzuk olimpiai éremmel és újra elkezdjük, új célokat tűzünk ki, legyen az arany-, vagy bármilyen színű olimpiai érem, a magyar dzsúdóban nincs olyan sportoló, akinek két olimpiai érme lenne, szóval nagyon nehéz döntés. Krisztián határozott így, hogy mellette már kétszeres édesapaként is helytáll. Én nagyon bízom benne, engem szakmailag nagyon érdekel, hogyan lehet újra felpörögni és új célokat felállítani. Látom benne a maximális eltökéltséget, de azt egyelőre még nem tudjuk, hogy ez mire lesz elég, ezekre a kérdésekre választ fogunk kapni 2024 augusztusában.

– A tökéletes felkészülés érdekében Pánczél Gábor meghosszabbította szerződését az MTK Budapesttel, és megvált a szövetségi kapitányi poszttól. Indoklásként annyit mondott akkor, hogy a klubban zajló munka és a gyermeke fejlődése érdekében határozott így.

– Ebben van közös pont is, hiszen a gyermekem is az MTK Budapest színeiben sportol, és az ő személyiségének fejlődése, valamint az MTK Budapest dzsúdószakosztályának szakmai előlépése volt az oka, hogy lemondtam a válogatott vezetéséről. Úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam, de azt még nem tudom, hogy a versenyzőink, hogyan fognak integrálódni ebbe a rendszerbe – a szövetségben a japán szakember speciális oldalról közelíti meg szakmát –, mely nagy kihívást támaszt, valószínűleg erre fél évet kell még várnunk, hogy minden rendeződjön. A szövetségi kapitányi poszttól való megválás így nyilvánvaló volt, mert az egyesület nagyon fontos, épül az új terem, tele vagyunk kiváló versenyzőkkel, és ezekhez társul a bizalom a klub irányából. Fontos, hogy jól teljesítsünk, ehhez pedig még időre van szükségünk.

– A szakosztály új terembe költözik, ami megfelel majd a 21. század követelményeinek, de felvet újabb lehetőséget is, hogy minél több gyereket lehet ezáltal bevonni a dzsúdóba, akik már egészen fiatalon elkezdhetik tanulni a sportág fortélyait, erre minden adott lesz a Csömöri úti Lantos Mihály Sportközpontban.

– A tervek szerint nagy terület lesz tatamival, ezen kívül pedig hatalmas konditermet is kapunk, ez a harmincéves edzői pályafutásom során még sosem adatott meg. Kiváló körülmények várnak ránk, ahol minden adott, hogy a sok tehetséges sportolóból a legjobbakat hozzuk ki. A bázisunk szélesítésében nagyon jó úton járunk, hiszen rengeteg tanítványunk van, az viszont már másik kérdés, hogy belőlük mennyien válnak versenyzővé. Szerencsére nálunk sok a versenyezni vágyó gyermek és a szülők is támogatják őket ebben. A terem szuper környezetben van, Zugló külső szélén, Budapest teljes területéről, akár tömegközlekedéssel is jól megközelíthető. Véleményem szerint a fejlődésünk töretlen lesz, semmi sem fog minket akadályozni ebben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!