Atlétika
Nagy Marcell

Cselgáncs: hetedik lett a magyar csapat az abu-dzabi vb-n

Publikálva: 2024.05.24 Frissítve: 2024.05.24 Cselgáncs

A Tóth Krisztiánnal a soraiban felálló magyar válogatott a hetedik helyen zárt a vegyes csapatversenyben az Abu-Dzabiban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A vb zárónapján hagyományosan a vegyes csapatversenyre került sor, a magyarok a 16 között Mongóliával szálltak szembe. A nemzeti együttest Pongrácz Bence (73 kg), Tóth Krisztián, Sáfrány Péter (90 kg), Vég Zsombor, Sipőcz Richárd (+90 kg), Pupp Réka (57 kg), Gercsák Szabina (70 kg) és az egyéni küzdelmekben nem szerepelt Czerlau Jennifer (+70 kg, Miskolci VSC) alkotta.

A sort Gercsák nyitotta meg a Gankhaich Bold elleni ippongyőzelemmel (1-0), majd Sáfrány ugyanígy növelte az előnyt Bolor-Ochir Gereltuya ellen (2-0). Czerlau intésekkel kikapott Adiyasuren Amarsaikhantól (2-1), aztán az MTK Budapest klasszisa, Tóth ugyanígy verte meg Tsetsentsengel Odkhuut (3-1), végül Pupp ipponsikerrel 4-1-es behozhatatlan előnyhöz juttatta a nemzeti csapatot Ichinkhorloo Munkhtsedevvel szemben.

A nyolc között Georgia várt a magyarokra. A nyitányon Sáfrány ipponnal alulmaradt Luka Babucidzével szemben (0-1), majd Czerlau nehézsúlyban remek válldobással verte meg a legalább húsz kilóval nehezebb Sofio Somkhisvilit (1-1). A 90 kilóban olimpiai harmadik Tóth nehézsúlyban szintén nála jóval nagyobb riválissal került szembe a csütörtökön +100 kilóban világbajnoki ezüstérmes Guram Tusisvili személyében, de ő nem bírt a georgiai óriással, aki villámgyors horogdobással földhöz teremtette, és ipponnal nyert (1-2). Pupp igencsak megszenvedett Nino Loladzével, aki horogdobással vazaarihoz jutott, majd az Abu-Dzabiban 52 kilóban ötödik magyar megkapta a harmadik intését is, ami a leléptetését jelentette (1-3). Az utolsó csatát az Eb-harmadik Pongrácz vívta Giorgi Csihelidzével, aki két vazaarival legyőzte őt (1-4), ez pedig már az ellenfél továbbjutását eredményezte.

A bronzéremig tartó vigaszágon Olaszország következett a mieinknek. Az első meccsen Czerlau vazaarival kikapott Erica Simonettitől (0-1), majd az olimpiai harmadik Tóth intésekkel alulmaradt Gennaro Pirellivel szemben (0-2). Hasonlóan járt Pupp is Thauany David Capanni Dias ellen (0-3), míg az idén Eb-bronzérmes Pongrácz két vazaarival vereséget szenvedett Manuel Parlatitól (0-4), így eldőlt a párharc, és a további mérkőzéseket már nem vívták meg.

A magyarok – akik a tavalyi vb-n nem vettek részt a vegyes csapatversenyben – hetedikként végeztek.

(Forrás: MTI; a kép forrása: IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!