Atlétika
Jankovics Dániel

Cselgáncs: Farkas Bence és Vit Lili is ötödik lett a paksi junior Európa-kupa-versenyen

Publikálva: 2023.07.08 Frissítve: 2023.07.08 Cselgáncs

Két versenyzőnk is közel állt az éremszerzéshez a hazai rendezésű korosztályos Európa-kupa-viadalon.

A szombati, első versenynapon hat dzsúdósunknak szoríthattunk Pakson, közülük Farkas Bence (-60 kg) és Vit Lili (-63 kg) teljesített a legjobban. Farkas ukrán rivális legyőzésével kezdett a legjobb 32 között, majd kikapott a későbbi bronzérmes, kazah Jelejuszizovtól, ezután a vigaszágon sorrendben izraeli, amerikai és brit versenyzőt felülmúlva kiharcolta a bronzcsatát. Ezt végül reménységünk elvesztette az ukrán Horbannal szemben, így a június eleji, prágai viadal után ismét ötödik lett a -60 kilósok között.

Eközben a lányok -63 kilós súlycsoportjában induló Vit Lili is jól szerepelt: osztrák és izraeli ellenfélt megverve két győzelemmel kezdett, majd a negyeddöntőben a francia Falgon megállította. Farkashoz hasonlóan Vit is remekelt, ugyanis egy-egy kanadain és osztrákon túljutva, két újabb magabiztos sikerrel a bronzmeccsnél találta magát. Az éremért viszont honfitársa, Kriza Anna kifogott rajta, ezzel Lili ötödikként végzett, és idei legjobb eredményét érte el a junior Ek-sorozatban.

A -66 kilósok mezőnyében hárman is képviselték klubunkat: Lauter Viktor Botond a harmadik, Gábor Áron és Üveges Attila a második fordulóig jutott. Az egy héttel ezelőtt Szlovéniában bronzérmet szerző Kalász Ádám (-73 kg) ezúttal kikapott az első meccsén.

(Kiemelt kép forrása: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!