Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Csak semmi pánik!

Publikálva: 2020.03.20 Frissítve: 2020.03.19 Vívás – tőr/párbajtőr

Három – Budapestet is megjárt – dél-koreai párbajtőröző is elkapta a koronavírust, de klubunk versenyzői jól vannak.

A Budapesten rendezett Westend férfi és női párbajtőr Grand Prix-n is pástra lépett dél-koreai válogatott három tagjának is pozitív lett a koronavírustesztje a csapat hazatérését követően. A versenyen Bartkó Levente és Szényi Péter képviselte klubunkat.

A budapesti versenyt megelőzően minden induló egyénileg nyilatkozatot töltött ki arról, hogy az új koronavírusra vonatkozó vizsgálati eredménye negatív, illetve nem járt a járvánnyal érintett területen. Az esemény alatt nem érkezett jelzés a szövetség felé, hogy a résztvevők közül bárkinek egészségügyi problémája lenne – olvasható a Magyar Vívószövetség közleményében, amelyben a szervezet hangsúlyozta: a helyszín fertőtlenítése a verseny lebonyolítását követően teljes körűen megtörtént.

A szövetség arról is tájékoztatást adott, hogy azonnal értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központot, valamint a szállodát, ahol a dél-koreai csapat lakott, továbbá kérte a Nemzetközi Vívószövetséget, hogy intézkedjen a tagországok tájékoztatásról.

Én is most értesültem erről az egészről, korábban pletykaszinten sem hallottunk semmit – árulta el érdeklődésünkre Szényi Péter, akinek épp a napokban ért véget a kéthetes, önkéntes karanténja. – Szerencsére semmi bajom, tünetmentes vagyok, ha esetleg tesztelnének, állok elébe.

Megkerestük Bartkó Levente családját is, és édesapjától arról kaptunk hírt, hogy Levi jól van, egészséges, semmilyen tünete nincs, így minden reményünk megvan arra, hogy sportolóink gond nélkül vészelik át ezt a nehéz időszakot.

A magyar szövetség közleménye:

A Westend férfi-női párbajtőr Grand Prix-t 2020. március 6-8. között zárt kapuk mellett rendezte meg Budapesten a Magyar Vívószövetség..  

Közismert: a versenysportolók egészségügyi ellenőrzés mellett élik mindennapjaikat, a versenyek előtt az orvosi vizsgálat kötelező. A budapesti versenyt megelőzően minden induló egyénileg nyilatkozatot töltött ki arról, hogy az új koronavírusra vonatkozó vizsgálati eredménye negatív, illetve nem járt a járvánnyal érintett területen.

Az esemény alatt nem érkezett jelzés a szövetség felé, hogy a részvevők közül bárkinek egészségügyi problémája lenne. A helyszín fertőtlenítése a verseny lebonyolítását követően teljes körűen megtörtént. A szövetség a versenyen részt vett három dél-koreai sportember vírusfertőzéséről megjelent első sajtóhírt követően haladéktalanul hivatalos tájékoztatást kért a dél-koreai vívószövetségtől.

A dél-koreai vívószövetség tájékoztatása szerint három sportolójuknak lett pozitív a koronavírusteszt-eredménye. A Magyar Vívószövetség azonnal értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központot, valamint a szállodát, ahol a dél-koreai csapat megszállt, továbbá kérte a Nemzetközi Vívószövetséget, hogy intézkedjen a tagországok tájékoztatásról.

A hazánkat képviselő versenyzők, edzők és technikai résztvevők – a szövetség korábbi javaslatára – 2020. március 12-től már otthoni karanténban tartózkodnak, egészségügyi problémáról egyikük sem számolt be, mindenki panasz- és tünetmentes. Felkészülések, edzések, versenyek nincsenek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!