Tenisz
Fucsovics Márton

Csak az olimpiai bajnok tudta legyőzni

Publikálva: 2020.12.29 Frissítve: 2020.12.29 Vívás – tőr/párbajtőr

Pazarul sikerült Wimmer Dorina számára a felnőtt országos bajnokság.

A Brüll Alfréd Akadémia mindössze 15 éves párbajtőrvívója a december 19-20-án rendezett országos bajnokságon kitűnően teljesített, hiszen egyéniben egészen a negyeddöntőig menetelt, ahol a legutóbbi ötkarikás játékok győztese tudta csak megállítani. Dorina elmondta, milyen volt a viadal az ő szemszögéből.

– Nagyon jól sikerült, a verseny előtt az volt a cél, hogy a 16-ba kerüljek. Sok izgalmas asszóm volt, jól ment a vívás aznap, és nagyon nagy élmény volt Szász-Kovács Emese ellen pástra lépni. Keretedzéseken már vívtam vele, de versenyeken természetesen teljesen más. Végig fej-fej mellett haladtunk, a végén jött ki az ő tapasztalata. Nagyon sokat tanultam ebből az összecsapásból.

Dorina csapatban Nébald Franciska, Simon Sarolta és Marschall Réka oldalán sem okozott csalódást.

– A csapatverseny is remekül alakult: az első meccsünket megnyertük, aztán a Honvéd ellen kaptunk ki, és végül a hatodik helyen zártunk. A gárdánk átlagéletkorát nézve ez az eredmény nagyon jónak számít.

A fiatal sportolót arról is kérdeztük, milyen különbségek vannak a felnőtt és utánpótlásversenyek között.

– Sokkal tapasztaltabbak a felnőttek, Emese is megmutatta, hogy akkor tud a legjobban teljesíteni, amikor a legnagyobb szükség van rá. Technikailag is jóval ügyesebbek, tehát szeretnék ebben fejlődni, illetve fizikailag is előrébb lépni.

Zárásként a 2020-as évről és a jövő céljairól beszélgettünk.

– Jól sikerült az esztendő, elégedett voltam a teljesítményemmel, hiszen vezetem a kadet ranglistát. Természetesen a nemzetközi versenyek nagyon hiányoztak. Remélhetőleg jövőre is bekerülök a válogatottba és ott lehetek az Európa-bajnokságon és világbajnokságon is. A juniorranglistán jelenleg a hatodik helyen állok, szeretnék ebben a korosztályban is a 12 között maradni, hogy indulhassak világkupákon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!