Atlétika
Krizsán Xénia

Crans-Montanában bizonyíthat Miklós Edit

Publikálva: 2016.02.12 Frissítve: 2016.02.12 Sísportok

A női alpesi sízők világkupa-sorozata folytatódik a hétvégén.

Miklós Edit legutóbbi világkupafutamán lesiklásban hetedik lett, és a hétvégén, Svájcban is szeretne a legjobb tízben végezni. Ezen a pályán érte el versenyzőnk eddigi, második legjobb világkupa-eredményét.

Miklós Edit a két évvel ezelőtti sikeres szereplését szeretné megismételni vagy felülmúlni, a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Crans-Montana-i lesikló futamában. A szakági ranglista tizenkettedik helyén álló sízőnk, 2014-ben ezen a pályán az ötödik helyen végzett. 

Miklós Edit, a múlt hétvégén ismét a legjobb tízben végzett lesiklásban, hetedik helyezésével, idénybeli második legjobb eredményét érte el, a németországi Garmisch-Partenkirchenben. Remek szereplésének köszönhetően már a szakági ranglista tizenkettedik helyéről várhatja a folytatást.

A világkupa női mezőnye két év után tér vissza újra Crans-Montanába, ahol szombaton a lesiklást, vasárnap pedig a szuper-kombinációs versenyszámot rendezik. Miklós Edit számára ismerős a pálya, ugyanis 2014 márciusában az ötödik helyen végzett lesiklásban, és ez jelenleg a második legjobb világkupa-eredménye.

– A múlt heti garmischi versenyem után viszonylag gyorsan kipihentem magam, masszázs és edzések segítettek a regenerálódásban. Az előttem álló hétvégén ugyan két versenyszámot rendeznek, de én csak lesiklásban indulok, a vasárnapi szuper-kombinációban nem állok rajthoz. A pályával kapcsolatban pedig az a tudat, hogy itt gyors voltam már egyszer, nagy inspiráció számomra. Nagyon hajtok az újabb sikerért – mondta az MTK Budapest sportolója.

A világkupa lesikló futamát február 13-án, szombat, 10:30-tól bonyolítják. A versenyt az Eurosport 1 10:15-től, élőben közvetíti.

Hajrá Edit!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!