Atlétika
Vári Péter

Centerben vertek kenterbe (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2019.02.24 Frissítve: 2019.02.27 Kosárlabda női

Az első negyedet még csak kettő, a másodikat hat, a harmadikat tíz, a negyediket tizennyolc ponttal vesztettük el a négy légióssal, tehát „teljes fegyverzetben” kiálló Győrrel szemben. A játékrészek összevetéséből jól látszik a tendencia, miként őrlődtek fel játékosaink fizikailag.

Szép estének indult – meglehetősen csúnya lett belőle, az idénybeli második legsúlyosabb hazai vereségünket szenvedtük el.

Az elején szorgalmasan felelgettünk a győriek kosaraira, és bár tett rá kísérletet, nem tudott elhúzni ellenfelünk, mert három hárompontosunk is betalált, így mindössze két egységnyivel tartottak előbbre tíz játékperc elteltével az addigi négy eladott labdánkból hét pontot elérő vendégeink. És szépen tapadtunk rájuk a második játékrészben is, bár akkor már látszottak jelei annak, hol is tudnak fölénk nőni: centereik, az amerikai Reshanda Gray és a szerbiai születésű, de már magyar állampolgár Krnjics Szara kíméletlen hatékonysággal használták ki helyzeteiket, ha eljutott hozzájuk a labda a palánk alatt, és tudtak pozíciózni. Ketten együtt az első felvonás után hat, a második végén viszont már 16 pontnál tartottak.

A mérkőzés végére pedig 43-ig jutottak... Ugyanis ahogy telt az idő és fogyott az erő, egyre kevésbé tudtuk felvenni velük a harcot fizikailag – márpedig az ilyesfajta palánk alatti csaták már egyértelműen ezen múlnak. Részletezzük: Gray a kosarasszövetség hivatalos honlapján 92, míg Krnjics 86 kilósnak van feltüntetve, a velük közülünk legtöbbet birkózók közül pedig Hegedűs Janka 84-nek, Szabó Flóra 74-nek. Összesen tehát egy húszas, személyekre lebontva, átlagolva egy tízes a különbség, ami azért ezen a szinten már számottevő, és jól ki tudja használni az ezáltal előnyben levő. Meg is tette, ráadásul Krnjics és Gray összesített mezőnybeli mutatója 69 százalékos (20/29) lett a végére, vagyis keveset hibáztak.

Azért persze Janka és Flóra sem tétlenkedett, ők is összehoztak ketten együtt 26-ot, de nagyon meg kellett küzdeniük érte, amiről a csak 45 százalékos (10/22) összesített mezőnybeli mutatójuk is árulkodik. Sajnos a külső dobásaink is elfogytak a térfélcsere utánra, konkrétan egyetlen hárompontost sem dobtunk a második félidőben, de pontot sem sokat, a harmadik és a negyedik negyedben mindössze 17-et – összesen. Nem sikerült tehát megismételni a Győr ellen az idegenbeli remek helytállást (igaz, a 85–71-re végződő december 1-jei meccsen nem játszott Gray – az, hogy most igen, nagyon meglátszott), amiért azért kár, mert az első félidőben még úgy látszott, menni fog. A második húsz percet azonban 28 ponttal vesztettük el...

Most három hét szünet következik a bajnokságban, aztán a számunkra a Cegléd, itthon.

Nagy Dóra: – Az első félidő tökéletes volt. A harmadik negyedben biccentünk, mint ahogy szoktunk, elfáradtunk. A negyedikben pedig teljesen összeomlottunk, különösen centerben múltak felül minket.

Végeredmény:

MTK Budapest–CMB Cargo UNI Győr 48–84 (15–17, 16–22, 11–21, 6–24)

Statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!