Kézilabda
Szőke Szonja

Büntetőket követően végeztünk a második helyen

Publikálva: 2020.09.09 Frissítve: 2020.09.09 eSport

A vendégjátékosokkal kiegészült DVSC Academy nyerte a tornát.

A csoportkör küzdelmei az Sp Nextone ellen kezdődtek. Az első félidőben pocsékul indult a mérkőzés. Olyannyira, hogy Fehér megmozdulását követően a 41. percben büntetőhöz jutott a vendégcsapat. Bíró a tizenegyest védeni tudta, majd négy perccel később Hajdú már előnyhöz juttatta csaptunkat (1–0). A második játékrészben Rácz is betalált (2–0), majd a 87. minutumban Hajdú megszerezte második gólját is (3–0). 

Következő akadály a szervező GoalHUB együttese volt, akik ellen ismét gyengébben teljesítettünk. Gyors gólváltást követően (Rácz 14. perc, majd Bakonyi 16. perc)  1–1 volt az állás. Szerencsénkre a vendégkapus, Totya hibáját ki tudta használni Hajdú. Elcsente a labdát a hálóőrtől, majd a hosszú oldalon üresen érkező Majorosinak továbbított, aki a kapuba fejelt (2–1). A találkozó végén már a labdabirtoklást helyeztük  előtérbe, így nem tudott ellenfelünk helyzetbe kerülni. 

A DVSC Academy meg tudta tréfálni csapatunkat. Fegyelmezett, olykor kissé passzív játékukkal sikeresen fékezték meg támadóinkat. Helyzetekeiket kihasználták, bár Hajdú több ízben  eltalálta a lécet. Ezeknek a tényezőknek köszönhetően sikerült 3–1-re megnyerniük a mérkőzést. 

A Grosics esporttal szemben sikerült azt elérni, hogy ellenfelünk ne tudjon kapura lőni. Nula próbálkozást jegyeztek fel vetélytársunk neve mellé. Majorosi mellett pedig Fehérnek is sikerült betalálni. 2–0-ra nyertünk

Az utolsó összecsapáson az első divízióban szereplő Future Gaming várt csapatunkra. A balszerencsével gazdagon tarkított mérkőzésen 4–2-re nyert ellenfelünk. 

A két elszenvedett vereséget követően jogosan vetődött fel a kiesés gondolata, azonban a körbeveréseknek köszönhetően elegendő volt a 9 szerzett pont a továbbjutáshoz. A GoalHUB 8, a Future Gaming pedig 7 egységgel követett minket. 

Az elődöntőben ismét a TrollFoci-Hálószaggató esport ellen kellett megküzdenünk a döntőbe jutásért. A mérkőzést magabiztos játékkal, 2–1-re sikerült megnyerni. Riválisunkat mindössze két próbálkozása volt a 90 perc alatt. Hajdú Viktor ezúttal is két alkalommal volt eredményes. Második találatát a közvetlenül a lefújás előtt szerezte.

 

A döntőben a DVSC Academy jutott be a másik ágon. A mérkőzést pazarul kezdték, hiszen már az ötödik percben betaláltak (0–1). Az 56. percig kellett várni az egyenlítésre. Karpiercz fejelte le a labdát Horváth Dáriusznak szögletet követően, ifjú szélsőnk pedig nem hezitált (1–1).

Tíz perccel később Karpi volt kénytelen taktikai szabálytalanságot elkövetni, ezért kiállították. Döntése jónak bizonyult, mert a helyzetbe kerülő támadót megállította, csapatunk pedig 90, majd 120 percnyi játékot követően is döntetlenre állt. 

A szétlövésben azonban Nyári, illetve Horváth Dáriusz is hibázott, így a DVSC Academy nyerte a tornát. 

 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!