Atlétika
Szabó Beatrix

Búcsú a kupától (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.12.31 Frissítve: 2015.12.31 Röplabda

Az odavágón elszenvedett 3-1-es vereség után bravúrra lett volna szüksége a továbbjutáshoz az MTK Budapestnek, azonban a Vasas-Óbuda a visszavágón is érvényesíteni tudta erőfölényét.

Vasas-Óbuda – MTK Budapest 3-0 (– 20, – 18, – 23)

Vasas-Óbuda: Miklai Zsanett, Tess Rountree, Jacqueline Rodriges de Sousa, Meredith Hardy, Szombathelyi Szandra, Bodovics Hanna Csere: Tóth Andrea (liberó), Villám Lilla, Durst Anna
Vezetőedző: Jókay Zoltán

MTK Budapest: Tamara Kmezics, Szűcs Kinga, Papp Orsolya, Hackl Szilvia, Józsa Zsuzsanna, Lutter Liza Csere: Nagy Fanni (liberó), Török Kata, Marija Cicic, Petőváry Panni, Ludmán Réka
Vezetőedző: Hollósy László

Az MTK Budapest elleni Magyar Kupa visszavágóra való ráhangolódásként, két mérkőzést is játszott a héten a Vasas-Óbuda: előbb az SVS Post Schwechattól kapott ki 3-2-re kedden, majd a TEVA-Gödöllői RC-t győzte le, négy szettben szerdán, a Közép-európai Ligában.
Persze még így is Jókay Zoltán együttese volt a – szokatlan időpontban, Szilveszter délután – rendezett találkozó esélyese, mivel az odavágón 3-1-re tudott a nyerni a Városmajorban. Kis bírói segítséggel ugyan, de mindenképpen megérdemelten.

A kék-fehérek közé visszatért hosszú sérülése után Benkó Bettina, valamint az ifjúsági válogatottban szereplő Marija Cicic és Kilyénfalvi Zsófi is hadra fogható volt. 

Az első szett, eleinte kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon sok volt a nyitásrontás, fej-fej mellett gyűjtögették a pontokat a csapatok. 14-17-nél úgy tűnt, megfogható, a három nap alatt harmadik meccsét játszó Vasas-Óbuda. Jókay Zoltán együttese azonban fordítani tudott, pár perccel később már 21-18-ra vezetett. Sajnos a Vasas meg is őrizte előnyét, így 1-0-lal fordultak a csapatok (25-20).

A második játszmát a Vasas-Óbuda kezdte jobban, gyorsan elhúzott 4-1-re, ám Hollósy László lányai vissza tudtak jönni a meccsbe, és szorossá tették azt. 7-7 után azonban ismét meglógni látszott a Vasas, de a vendégek újfent egyenlíteni tudtak. Sőt, 13-16-nál már Jókay Zoltán kért időt. Ekkor megrázta magát a hazai csapat, fordított, megnyerte a szettet, és ezzel eldöntötte a továbbjutást (25-18).

Sajnos a meccs innentől tét nélkülivé vált, de ez sem tette felszabadultabbá az MTK Budapest játékosait, inkább hitehagyottnak tűntek időnként. Ettől függetlenül igyekeztek tartani a lépést az elmúlt pár nap terhelését meghazudtolóan friss hazaiakkal, de a harmadik szettben már csak futottak az eredmény után (25-23).

Ezzel véget értek az MTK Budapest számára a Magyar Kupa küzdelmei. Most másfél hét szünet vár a lányokra, január 9-én pedig a harmadik helyezett UTE otthonába látogatnak. 

Hollósy László: Kicsit „túlerőlködtük” ezt mérkőzést, nagyon szerettünk volna nyerni. Az akarásból sajnos görcsösség lett, ebből adódott a rengeteg nyitásrontás. Nyilván szomorú vagyok a kiesés miatt, de most már a bajnokságra kell koncentrálni. 

 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!