Kézilabda
Poczetnyik Luca

Bronzérem és kvóták

Publikálva: 2019.06.25 Frissítve: 2019.06.25 Cselgáncs

Roli harmadik lett a juniorok paksi Európa-kupáján, így részt vehet a világ- és Európa-bajnokságon.

Cselgáncsszakosztályunk tehetsége, Gőz Roland bronzérmet szerzett a Pakson rendezett Atom-kupán, így a Magyar Judo Szövetség versenysportbizottsága által elfogadott válogatási elvek alapján kivívta a teljes jogú részvételt a junior Európa- és világbajnokságon. A 20 éves judoka elmesélte a bronzéremig vezető út minden lépését.

Az első mérkőzésen a szlovén Marko Vhrovnik várt Rolandra:

Először karfeltolásból dobtam vazarit rajta, majd a következő megfogásból bokadobással sikerült ipponra dobnom. – kezdte fiatal sportolónk, aki a következő körben az orosz Jevgenyij Gerbzomerrel nézett farkasszemet.

Miki ’bával (Kobza Miklós, edző. A szerk.) megtaláltuk a megfelelő taktikát ellene, így aztán hiába próbálkozott, nem tudott indítani. Rendszeresen megelőztem a fogásfelvételek alkalmával, ezért jobb helyzetből indíthattam a támadásaimat orosz ellenfelemnél, aminek köszönhetően sikerült eldobnom egy süllyesztett válldobással.

A harmadik meccsen az olasz Gennaro Pirelli volt az áldozat:

 – Vele már találkoztam tavaly, Lignanóban, Olaszországban. Bár ő volt hazai pályán, akkor le tudtam győzni. Szerencsére most is sikerült: kontrából visszaforgattam a saját dobásából – ipponra.

Az elődöntőben a végső győztes, Eniel Caroly várt Rolandra:

–  Ez volt a harmadik találkozásunk a franciával, eddig mindig ő győzött, de most meg lehetett volna nyerni a meccset. Nagyot hibáztam: az egyik dobáskísérlet után megpróbáltam egyből felállni, nem maradtam lent, és ezt használta ki, ezzel a lendülettel tudott eldobni. Pánczél Gáborral a videofelvétel alapján ki fogjuk elemezni a történteket, hogy mit kell ellene csinálni, mi kell ahhoz, hogy legközelebb le tudjam győzni.

A bronzéremért a német Louis Maion keresztül vezetett az út:

Két intése volt ellenfelemnek, aztán a végén földharcban, fojtással sikerült nyernem.

Gőz Roland hétvégi sikerével bebiztosította a részvételét a Finnországban rendezendő junior Európa-bajnokságon, illetve a Marrákes-i világbajnokságon. Klubunk kiválósága szerdáig edzőtáborozik, utána rövid pihenő következik, majd gőzerővel készül a budapesti Grand Prix-re, immáron Tóth Krisztiánnal, akivel azonos súlycsoportban szerepel.

–- Nagyon jó viszonyban vagyunk Krisztiánnal, talán barátomnak is mondhatom – árulta el Roland. – Sokat jelent, hogy ott van a teremben, igazi példakép. Rettenetesen sajnálom, hogy Minszkben, az Európa Játékokon nem jutott tovább, pedig tiszta erőből drukkoltam neki.

Bronzérem és kvóták

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!