Kézilabda
Szőke Szonja

Bronzérem a Hepp Kupán (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.01.10 Frissítve: 2015.01.10 Kosárlabda női

Harmadik lett az MTK Budapest a 2014/15-ös Hepp Kupán, miután a bronzmeccsen 79-43-ra legyőzte az amatőr női NB I Keleti csoportjában szereplő Nyíregyházi Kosársuli csapatát.

A kék-fehérek egy nappal korábban, hatalmas küzdelemben vesztettek az ELTE-BEAC Újbuda ellen, így a harmadik helyért léphettek parkettára. A nyíregyházi lányok nagyon szerették volna a bronzot, és ez látszott is a játékukon. A hazaiak edzője néha szemmel láthatóan aggódott tanítványai testi épségéért. Végül sikerült komolyabb sérülés nélkül megúszni, és megnyerni a meccset.

Az első negyedben láthatóan jobb volt az MTK Budapest, és így a játékrész után 21-13 volt az állás. A nyolc pont a kosárlabdában még nem számít nagy különbségnek, így komolyan kellett venni a folytatást is. A kék-fehér mezes lányok még növelni is tudták az előnyt, így 39-28-as vezetéssel mehettek pihenni.

A harmadik negyedet villámrajttal kezdte Sztevan Csupics gárdája. Szinte hihetetlen, de nyolc és fél percig csak a házigazdák dobtak pontot, szám szerint tizennégyet. Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés sorsa. A negyed végén az állás 57-36 volt.

Az utolsó játékrészben maradt a házigazdák dominanciája, amit jól jelzett, hogy 22-7-re nyerték a negyedet Vukov Szonjáék. A vége 79-43, és bronzérem az idei Hepp Kupán.

Nyíregyházi Kosársuli – MTK Budapest 43-79 (13-21, 15-18, 8-18, 7-22)

A döntőben az MTK-t legyőző ELTE-BEAC Újbuda, és az Amatőr női NB I Nyugati csoportjában játszó TFSE játszott. A találkozót 60-53-ra a BEAC nyerte, ezzel elhódítva a 2014/15-ös Hepp Kupát. A díjakat Deutsch Tamás, az MTK elnöke, és Tóth András, általános alelnök adta át.

Sztevan Csupics vezetőedző (MTK Budapest): – Az idei Hepp Kupa igazi döntője az ELTE-BEAC Újbuda – MTK Budapest mérkőzés volt. Nagyon közel álltunk a sikerhez, sajnálom, hogy nem jött össze, de azt el kell mondanom, hogy a BEAC nagyon jó csapat, és megérdemelten lett kupagyőztes. Ma szerencsére sokkal jobban ment a játék, ezért tudtunk ennyire simán nyerni. Minden érem fontos, gratulálok a lányoknak!

Nem mellékesen, az MTK-nak vasárnap fontos NB I-es meccse lesz a Vasas ellen, este hatkor...

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!