Taekwondo
Patakfalvy Luca

Bridzs: Winkler Gábor már a világbajnokságra készül

Publikálva: 2022.03.24 Frissítve: 2022.03.24 Bridzs

Versenyzőnk március 28-tól Olaszországban a Bermuda-kupán szerepel a magyar bridzscsapattal.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Dumbovich csapat – tagjai között az MTK Budapest versenyzőjével Winkler Gáborral – kiharcolta az indulás jogát a nyári Európa-bajnokságont, ám most újabb sikert ért el az együttes.

– Első sikerünk az volt, amikor március 6-án kiharcoltuk a 2022-es Európa-bajnokságra a kijutást. A csapattal nyáron, Madeirán képviseljük hazánkat. Ezt követően a világbajnoki selejtezőn tizedik helyen végeztünk, és a házigazda olaszok mellett nyolcan vesznek részt Európából a megmérettetésen, ezért úgy tűnt, mi pont egy hellyel csúsztunk le a világeseményről. Ám a szerencse mellénk állt, hiszen Kína a jelenlegi utazási nehézségek miatt nem küld csapatot, így a szabály értelmében ‒ a legjobb európai jut be ‒ mi is bekerültünk a résztvevők közé.

– Hány csapat vesz részt az eseményen, mekkora sikernek számít, hogy ti is résztvevők lehettek?

– A bridzs életében a legjelentősebb nemzetközi esemény a Bermuda-kupa, mely tulajdonképpen a bridzs világbajnoksága. Összesen huszonnégy ország részvételével zajlik a megméretés, a világ minden kontinenséről érkeznek csapatok. Számunkra nagyon nagy siker már az, hogy sikerült kiharcolnunk a részvételi jogot, hiszen egyrészt nem profi csapat vagyunk ‒ minden játékosunknak van civil foglalkozása ‒, másrészt ez az első alkalom, hogy a csapatvilágbajnokságon magyar együttes is képviselheti hazánkat. A legjobb bridzscsapattal rendelkező országok közé az Egyesült Államok, Norvégia, Lengyelország, Hollandia, Svédország tartozik.

(Balról:Trenka Péter, Winkler Gábor, Kemény György, Dumbovich Miklós – fotó: Magyar Ádám)

– Hogyan alakul a készülés a versenyre?

– Március 27-én utazunk a csapattal Olaszországba, a magyar bajnokságokon és egyéb versenyeken is igyekszünk minél többet gyakorolni. A koronavírus-járvány miatt sajnos igen kevés versenyt rendeznek, így nagyobb hangsúlyt kapott a felkészülésben az online játék.

– Hogy néz ki a világbajnokság lebonyolítása?

– A Bermuda-kupa március 28-án kezdődik, két héten keresztül minden nap reggeltől estig a bridzsé lesz a főszerepe a versenyen. Az első héten selejtező mérkőzéseket játszunk, mindegyik csapat játszik mindegyik egylettel, mely nagyon sok koncentrációt igényel mindnyájunktól. Ennek eredményétől függően az első nyolc gárda jut a negyeddöntőbe.

Gratulálunk, és eredményes szereplést kívánunk Olaszországban! 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!