Kézilabda
Kekezovity Anna

Bravúros szereplés Holonban (VIDEÓ)

Publikálva: 2016.06.19 Frissítve: 2016.06.19 Ritmikus gimnasztika

Pénteken kezdődött, és vasárnap délután fejeződött be az izraeli Holonban a 32. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság. A kontinensviadalon több szép magyar siker is született.

Szép sikereket értek el a magyar RG-sek a hétvégi kontinensviadalon, és az MTK Budapest tornászai ismét bizonyították, hogy az elvégzett munka mindig meghozza gyümölcsét. Lássuk, mi történt a háromnapos versenyen!

A juniorok egyéni versenyével kezdődtek meg az Európa-bajnokság küzdelmei, ahol 37 ország versenyzője, három csoportban mérte össze tudását. A magyar versenyzők, az MTK Budapest és a Brüll Alfréd Akadémia két kiválósága – Váray Míra és Juhász Anna – a „B” csoportban léptek versenyszőnyegre, és kötél valamint karikagyakorlatukat mutathatták be.

Minden képzeletünket túlszárnyalóan bravúrosan kezdődött a kontinensviadal, az első versenynapon hibátlan gyakorlatokkal örvendeztettek meg bennünket junior tornászaink. Váray Míra karikával 15.866 pontot kapott, amivel bejutott a vasárnapi szerenkénti döntőbe, és kötéllel is mindössze 0.25 ponton múlt a finálé. Ezzel pedig junior egyéni csapatunk – Váray Míra, Juhász Anna összeállításban – is az előkelő, 9. helyen állt két szer után, és várta a folytatást. A versenyt, a szenzációs utánpótlás-generációval dolgozó Fehéroroszország vezette, az oroszok és Izrael előtt.

Junior egyéni csapatverseny állása az első nap után. 1. Fehéroroszország 66.374, 2. Oroszország 65.915, 3. Izrael 65.424, ...9. Magyarország (Juhász Anna, Váray Míra) 61.766.

Nemcsak két kiválóságunknak, hanem felnőtt együttes kéziszer-csapatunknak is szurkolhattunk. A Borsányi Patrícia, Margaritisz Lili, Mercz Flóra, Németh Virág, Wehovszky Vivien összeállítású együttes először karika/buzogány gyakorlatát csodálhatta meg a szépszámú közönség, majd öt szalaggyakorlatukat is bemutathatták a lányok. A felnőttek mezőnyében 17 csapat szerepelt, válogatottunk a 12. helyen zárt, a lányok kifejezetten jól sikerült karika-buzogány, valamint egy kevésbé eredményes szalaggyakorlatot mutattak be, de a mieink így is – a katasztrofális karika- és buzogánygyakorlatot bemutató – ukránok előtt zártak, tehát megelőztek egy sportági nagyhatalmat. Az Eb első aranyérmét az orosz együttes szerezte meg, Fehéroroszország és a házigazda Izrael előtt.

Felnőtt együttes kéziszer-csapat, összetett. 1. Oroszország (Anasztaszija Bliznjuk, Anasztaszija Makszimova, Kszenija Poljakova, Anasztaszia Tatareva, Marija Tolkacseva), 2. Fehéroroszország 36.849, 3. Izrael 36.549, 4. Olaszország 35.933, 5. Bulgária 35.850, 6. Spanyolország 35.333, ...12. Magyarország (Borsányi Patrícia, Margaritisz Lili, Mercz Flóra, Németh Virág, Wehovszky Vivien) 31.533.

A folytatásban is kitettek magukért juniorjaink, a másik két szerrel is szép gyakorlatokat mutattak be, és végül a magyar egység a Juhász Anna, Váray Míra összetételben – ugyan az előző napi álláshoz képest egy helyet rontva – az igen értékesnek mondható tízedik helyen zárt. A junior egyéni csapatversenyben Oroszország diadalmaskodott, Fehéroroszország és Olaszország előtt.

Junior egyéni csapatverseny végeredménye. 1. Oroszország (Alina Jermolova, Polina Smatko, Marija Szergejeva) 101.031, 2. Fehéroroszország 100.373, 3. Olaszország 98.983, ...10. Magyarország (Juhász Anna, Váray Míra) 92.098.

A finálék tartogatták számunkra a legszebb, és a minden képzeletet felülmúlóan nagyszerű eredményt. Váray Míra, a karika szerenkénti döntőben bemutatott gyakorlatát a pontozóbírák a hatodik legjobbnak ítélték, így az MTK Budapest sportolója, Brüll Alfréd Akadémiánk tehetsége ismét bizonyította kivételes képességét.

Íme a záróünnepség:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!