Kézilabda
Szőke Szonja

Blue&White Party (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.01.28 Frissítve: 2017.01.29 Labdarúgás

Ezúttal a Dunán horgonyzó Európa Hajó adott otthont az MTK Budapest hagyományos, jótékonysági báljának.

Több mint háromszáz vendég, köztük az 1976/77-es labdarúgó szezonban a KEK-negyeddöntőig menetelő csapat játékosai vendégeskedtek a partyn, de ott volt az OTP Bank Ligában szereplő csapat minden tagja, a szakmai stábbal kiegészülve. Tiszteletét tette a rendezvényen Alberto Salomoni, a női röplabdázók vezetőedzője és Nyári Virág, szakosztály-igazgató, de láttuk az 1964-es KEK-döntő egyik hősét, Bödör Laci bácsit és feleségét is. Persze a felsorolás nem teljes.

Előbb Stern Péter, az MTK Baráti Kör elnöke köszöntötte e jelenlévőket majd, a klub elnöke, dr. Deutsch Tamás mondott megindító beszédet, melyben a – színpadon mellette álló – ritmikus gimnasztikázó kisleány viszontagságos, betegségekkel terhelt gyermekkorán keresztül érzékeltette, hogy mit is jelent a sport, a közösség és az immáron 129. évébe lépő MTK ereje.

A két elnök átadta az év kiemelkedő teljesítményei után járó díjakat. „Az év sportolója” elismerést – megosztva – kapta a kardozó, Márton Anna és a rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor. „Az év utánpótlás-sportolója” az a Liu Shaoang lett, aki a gála napján, az Innsbruckban zajló, junior rövidpályás gyorskorcsolyázó világbajnokságon előbb 1500 méteren, majd 500-on – utóbbi távon világcsúccsal – szerzett aranyérmet. Nem meglepő, hogy „Az év edzője” díjat Bánhidi Ákos, a short track szakág mestere kapta.

Az idén útjára indított „Gedeon Ösztöndíj” nyertese, és ezzel 200 ezer forint boldog tulajdonosa, az ökölvívó Báki Alex lett, aki 2016-ban – többek között – korosztályos Európa-bajnoki címet szerzett. Második helyen végzett és 100 ezer forint ösztöndíjat kapott az úszó, Hímer Krisztofer, míg a harmadik helyért járó 50 ezer forintot a sakkozó Birovecz Ben Jordán kapta.

A vacsora után zenével és tánccal folytatódott az est, mely tudósításunk pillanatában még tart.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!